一齊獻計!水炮車有咩弱點?

107 回覆
24 Like 3 Dislike
塞咗馬路
嘩,老鼠膠真係好撚勁(有片)
https://lih.kg/1505613
所有車既車底都係一部車既靈魂 忌火
唔好on9啦
“並會被弄濕”
On9
有車嘅義士們塞住架車唔比佢過就得
政府車就係弱點,一個唔小心有輕微交通意外就入 EMSD 放一個月起碼
我想問如果成條街所有消防水泵開晒,會唔會令到水壓減低從而令出水量減少
引佢去多d要轉彎嘅街
甚至要調頭嘅位置
盡量係多橫街窄巷既地方各自爬山走佬再聚集 不斷轉地方 好似之前咁18區各自開花 如果水炮車真係好大威力嘅話 佢哋唔敢打到啲建築物 水泥會裂 隨時會冧
整污糟佢d cam同擋風玻璃
用石屎裝滿洗衣機 再係天橋掉落去打爆個水缸 冇水幾大威力都冇用 外國有實例
走啦緊係
垃圾桶裝滿磚頭增加重量,作為路障阻止水車前進速度,其次有嘢起馬路中心,為你擋第一下衝擊,衝擊完水壓好易消散。
天橋高空/唐樓天台掉磚嘅衝擊力較大,作為防線嘅設定,但沒有逃生路線。
水車要不時到消防街喉攞水
水車:加壓空氣+抽水混合,再發射。所以設計上,抽水去另一個water tank再用加壓pump都唔出奇,瀨尿唔代表唔可以加高壓
召集火魔法師!!
水車咁撚重上大斜應該有問題
有冇人知道佢路試有冇試過斜度較高既路段?
BTW火係冇用
架車有SPRAY會自己滅火
Be water la
可能真係要義士司機開拖頭撞埋去先得

千祈唔好試呀!
鎵金屬對鋁制物品好危險嫁,唔好亂用

https://youtu.be/BRW2r-ao5vg
掉落街做咩唔focus佢個出水位黎掉 炮身斷左有幾多水都冇用
前後左右唔洗諗架啦 諗上下啦
老鼠膠做咩冇人講? 搞9個碌

其實防線都用到老鼠膠,痴撚住d老鼠
如果衝d狗,同d狗係埋一堆個水炮會唔會照開?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞