減少lihkg 被非香港勢力濫用散佈假消息 的建議

76 回覆
110 Like 0 Dislike
連仔幾時先好似twitter同YouTube咁,ban啲中國網軍
3 技術上靠ip可能比較困難,會唔會可能好似EA/某啲遊戲重傷風外掛咁樣封機器碼?
機器碼類似底板上面嘅身分證,一塊底板得一個,而且唔會撞。

拋磚引玉
連仔幾時先好似twitter同YouTube咁,ban啲中國網軍
大陸ip根本嚟唔到呢度。
被共牆擋咗
MAC address??
我嘅理解係正常來講瀏覽器應該冇權限存取MAC address
同埋有啲硬件本身冇set死嘅MAC address,可以由使用者自行設定

(手機app唔識)

利申:放棄咗IT好耐,所知有限/可能記錯/過時
push
push
次次入到連登,都有好多大量重要訊息,訊息亂到,依家打緊仗,突定訊息經常被次要訊息覆蓋,是時候改版吧?亂對手足無好處
如加“發夢戰術”、“夢後感想”、“夢後檢討”
“文宣空間”、“和你飛活動空間”、“和你衝總部”、“勇武有野話”、“狗嘅黑材料”、“戰場最前線!”(名就是但改)

每分鐘,有一百幾十任何人放野上嚟(我係狗就放垃圾訊息,而且有一群十幾個都夠死),咁真係唔係辦法!最要訊息分分鐘等下世先睇到!雖然好煩重,可否搵人做管理員必要時轉訊息到適當地方!
亂對我哋,對前線好不利!
我一時, 不吐不快,不喜勿插。
但如有用,不妨考慮下,幫手推下....或改改內容然後推
用mac address
mac address is unique
最簡單(唔全面)應該係ban email domain, 要香港isp/ 非中國學校email, 睇下五毛通常用咩domain, 直接限制。
---
907 機場壓測
908 人權集會

612 721 811 831

支那核心價值Bingo Sheet
全民大批鬥

市民鬥黑警
藍絲鬥黃絲
窮人鬥富人
教師鬥學生
抗爭者鬥記者

根本全部都係香港人
不分化 不割𥱊

push
push
幫推
其實呢個work喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞