其實南京大屠殺係真定係假?

198 回覆
193 Like 57 Dislike
自細被教育殺左30萬人
但呢排上twitter見到好多打簡體字去左海外既大陸人 佢地都講好多佢地既經歷
同我認知既有d唔同
https://twitter.com/gaiyuyin/status/1165319748273369088
有興趣可以入去睇下 主要係d comment
有d人話係殺左1萬人左右? 跪係河邊叫大日本帝國萬歲 唔叫就槍斃 叫就放走?
點夠毛魔多
共產黨夠話六四無死過人啦
你信唔信??
其實殺30萬支那豬都太少
果三十萬個實係暴徒,唔係既話日本皇軍點會處決佢
文革共產黨殺自己人仲多啦

利申:老母經歷文革
假架 皇軍打份工點會殺人 係D支那人搞亂哂個大東亞共榮圈 日本人先迫於無奈用最低武力鎮壓
agree
你有冇親眼見過
唔好人講乜你就信
Popo : 眾說紛紜
平反南京大屠殺
打仗一定會死人 點解南京死得特別多?
係唔係南京人對前線皇軍唔尊重 唔禮貌 存在挑釁行為 導致前線皇軍出現情緒失控場面?
30萬人好多喎,不如你search 下長春圍城戰共匪殺左幾多平民同點殺法
從來殺自己人殺得最狠嘅就係所謂嘅中國人
我冇呢方面既資料 應該冇死過人
現時眾說紛云, 事主應該報警落口供
好難講
我自細都係比人灌輸係日本殺左超多人

最近 係連登有人講
D相有D係CUT左 顯得日本好衰 合理化
但睇返原相係另一件事

當中 有篇文章話 日本當時係管制緊某地區

果邊D老百姓 好開心 人人有飽飯食
因為佢地比某D人 更加好

相片果D 好似係外國D 博物館有 有機會去外國
去望下

另外 中共不嬲都有被害妄想症 點解要咁做唔知!

只知 歷史不嬲都由勝利果邊擇寫
我覺得日本皇軍當時已經相當專業同克制
南京守城咁耐,搞到日本軍人咁耐冇得返家鄉,分明係搞事 其實人地好慘好大壓力架,再加上你班支那豬不斷既挑釁日本軍人,例如叫人地做蘿蔔頭,東洋鬼子等,人地緊係要殺下姦下你啲人減下壓啦
仲有,好多南京市民都持有攻擊性武器,例如鑊剷,掃把等等,再加上佢地勾結英美等等既外國勢力,皇軍殺哂南京既人都係自衛咋fuck
點解殺咁少 日本萬歲
日軍做法唔完美但可接受
分分鐘係內鬼扮日本仔殺完屈日本
係假嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞