[核彈]今日有人驗到催淚彈有山埃!

459 回覆
1521 Like 29 Dislike
而家個讀數係86?
push
Push
劑量同反應,有個體差既關係
一樣物質既毒性,一般係用某濃度/劑量有50%個體會死(LC50/LD50)咁計

山埃氣(HCN)就100-300ppm,10-60分鐘內會死,濃度愈高愈快
推到核爆
有機會唔係呢隻嘢都會有反應架,不過一般得幾個%影響
推呀dllm
8.6 ppm
應該係呢部 GAXT-Z-DL
Measuring Range 0-30 ppm
P牌推唔起,但照留
片:
http://sendvid.com/mjozzy1b

根據維基百科,接觸氰化氫會造成細胞內窒息。可致眼、皮膚灼傷,吸收引起中毒。
急性中毒:
短時間內吸入高濃度氰化氫氣體,可立即呼吸停止而死亡。
https://www.gas-sensing.com/downloads/gaxt/BW-GAXT-Manual.pdf

P.30有講HCN
TWA(time-weighted average,暴露8hr會影響健康嘅濃度) 4.7ppm
STEL(short-term exposure limit,暴露15min會影響健康嘅濃度) 10ppm
黑警想毒死香港人呀!!!!
8.6ppm,....似係
推呀diu
片呢???
你好呀 各位 其實個detector 叫 BW Gas Alert Extreme - Portable Single Gas Detector - Hydrogen Cyanide HCN version
就咁嘅,你可以用唔同accessories detect 唔同chemicals 嘅quantity (詳細看圖)而 該圖嘅 detector係check HCN
證明到有已經係好撚嚴重
講緊每一啖空氣都足以構成生命危險
完全係謀殺市民
想問咁個數字代表緊啲咩?
1粒即刻罩住都8.6 上面話10就會有健康影響
你諗下平時果啲放題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞