執左 MTR 新舊印比較,MTR新印AA印比較

158 回覆
371 Like 3 Dislike
唔見公司印全公司都屌鬼
1. 可以俾sealed copy 嘅counter 有好幾多,唔係得一個印,有個錯嘅印係唔應該,但唔代表冇可能,網上有另一份機管局拎嘅禁制令都有相同錯誤,咁只會代表個Court 做事求其
2. Sealed copy 份嘢其實係你自己打好再去Court 到拎Sealed copy,你邊日拎咪date 邊日
3. 個印錯咗你頂多可以challenge 佢冇duly served, 唔代表佢本身係偽造,咁樣只係跳太多步去論證你想要嘅觀點
幫手推
痴媽根Court野 date back比老細屌到開花啊
有咩可以會2張都23號
新個份日期係琴日?
仆街咁粒花生煲唔大

姐係court d 印就係咁鳩流流
收得工?
我唔明你個問題
我嘗試解釋多次
點解佢會叫做sealed "copy" 係因為original 都會file 入法庭
個紅印日期係你拎copy 嘅日子
至於個order 實際係幾時出係要睇內文有個位寫dated this xxth August 2019
希望你明個答案代表緊下次個印中間印粒膠上去都valid 可即用/再改

三權已廢
pish
推啊
印有幾個唔出奇
但用印嘅目的就係要每次印出嚟嘅字樣圖案大小相同,先可以證明印嘅真偽
唔應該存在字體圖案不同嘅問題
如果唔係係人都可以整個類似嘅印偽造文件
政府應該有印嘅設計留底,每次整印都用返同一個設計唔會改變
打狗!救人!
佢個印出錯令你有合理懷疑份order 唔係真,然後唔執行上面嘅命令亦唔會引致蔑視法庭,呢個係一個論點
但要話佢係偽造文件,應該要做嘅係去法庭睇有冇呢份嘢,而個印有錯所以份文件就係偽造呢個邏輯會唔會跳太多step?
做假文書 刑事喎

push
即係要等court 解話
要大肆宣傳set 一個deadline.
講明若果deadline前政府都唔回應五大訴求, 會行動升級 後果自負

用意: 先小人後君子
1)迫使政府回應
2)市民有心理準備當日會有行動
3)令市民知道當天有行動係源於政府唔回應
(令佢地明白若果政府肯回應就唔會有行動阻礙到佢番工, 出街)

1) 五大訴求
一、徹底撤回修例
二、收回暴動定義
三、撤銷對今為所有反送中抗爭者控罪
四、徹底追究警隊濫權情況, 解散、追究及重組警隊
五、以行政命令解散立法會,立即實行雙真普選
pish
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞