CEF 持續進修基金 (PolyU HKCC新生可留意)

60 回覆
3 Like 2 Dislike
我都唔知,但無論點都好呢樣會係第一步要做嘅嘢
打咗好多次cef同cc都係綫路繁忙,想問吓詳情都唔得
姐係 full grant個啲係咪可以收皮? 佢list咗話申請過其他政府資助不適用,有無人打過電話過去?
yr2留意,打咗電話去cef問。
話除非有個你今年先報嘅新course code,唔係嘅話要跟返舊制上年申請

姐係我係8C111 Ns,我要申請嘅話只可以經transfer of study去其他受資格嘅課程e.g. 8C111 PSY又或者直情轉左去第二啲科先可以apply
不過個人建議都係填左表先, 拒絕係之後嘅事
students are NOT eligible to apply for CEF reimbursement claim if they commenced the study of the programmes/subjects before the 2019/20 cohort.
想問係咪有持續進修基金就冇專上學生資助計劃同車船津貼?
請問最多報幾個course
如果我2019/2020學年開學前無填到consent係咪就冇資格申請CEF
你拎緊政府錢仲想拎多舊錢? 梗係無啦咪咁貪心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞