[韓國電影] 驅魔使者 討論

40 回覆
11 Like 2 Dislike
上映日期︰2019年8月22日

呢張單人海報本身行過啲地鐵站都冇特別留意,噚晚入場睇完就知道原來已經透露咗貫穿全套戲嘅特徵

Trailer:
https://youtu.be/RdeM-ajmiZU

私心放張男主角朴敘俊
好睇?今晚睇
我自己覺得好睇嘅
因為好少睇驅魔片所以冇得同其他同類電影比較
比條女昆左 又話係感動片

入到去睇睇下 越睇越唔對路
好睇!正邪對決!信仰的力量!
喺韓國睇咗 麻麻地 劇情有好多野無交代得清楚
人物設定係為咗劇情發展 (唔劇透太多)
但最後果到講左會有第2集
地獄老師 crossover constantine
邊度有得聽返佢d配樂?
套戲韓國電影黎講算又悶又無聊
聽日睇早場
好睇今朝睇左
下集都想睇
希望佢唔會咁廢
算係咁
有無早幾年 金允錫個套咁認真?
朴敍俊都幾大隻,換衫刻意show肌
係咪同魔女嗰類差唔多?
當年套魔間行者好似好睇d
Superhero movie
睇左 當花生戲入去睇 不過不失 但係有幾個位令到套戲有少少失色

1.太刻意比男主chok樣/show身材 一兩個都ok 睇到中間成日專登特寫男主chok樣 睇到好尷尬 可能我對韓國電影文化唔熟悉 不過個人感覺做多左

2.背景故事交代太少 全部輕輕帶過咁 男主同佢老豆之間既父子之情太兒戲 未睇到佢地既感情有幾好 只係用男主老豆死既表達佢地既父子之情 搞到男主老豆為死而死咁
另外老野神父又係 只係用幾張舊相去show佢既以往 身上既傷痕又太深入交代 可能因為時間不足?

不過本來以為係普通暗黑少少既劇情片 估唔到咁血腥同少少鬼片feel
都有少少笑位
睇左 當花生戲入去睇 不過不失 但係有幾個位令到套戲有少少失色

1.太刻意比男主chok樣/show身材 一兩個都ok 睇到中間成日專登特寫男主chok樣 睇到好尷尬 可能我對韓國電影文化唔熟悉 不過個人感覺做多左

2.背景故事交代太少 全部輕輕帶過咁 男主同佢老豆之間既父子之情太兒戲 未睇到佢地既感情有幾好 只係用男主老豆死表達佢地既父子之情 搞到男主老豆為死而死咁
另外老野神父又係 只係用幾張舊相去show佢既以往 身上既傷痕又深入交代 可能因為時間不足?

不過本來以為係普通暗黑少少既劇情片 估唔到咁血腥同少少鬼片feel
都有少少笑位
男主幾型
好睇!
續集可能會講返某一啲伏筆
睇咗
以主角嘅職業仲以為有好多打戲,可惜太少同唔夠精彩
其實佢老豆係邊個 點解好似咁勁咁嘅
[核彈文宣]828#ProtestToo集會全世界都要去 平權=反極權 將火源燒開去

https://lihkg.com/thread/1508048/page/1

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞