[核彈文宣]828#ProtestToo集會全世界都要去 平權=反極權 將火源燒開去!

51 回覆
39 Like 0 Dislike
[size=6]全世界都要去828反性暴力集會[/size=5]

性暴力唔單止只發生係女性身上,男性都可以,仲記唔記得之前比popo揸下體既男仔

佢地本質上係一樣既野

父權制度下既極權受害者[/size=4]

咩係父權?絕對既專制,獨裁,亦係中共奉行既果一套。權力既中心在於一眾權貴上,所有會影響極權獨裁者權威既行為,包括

一、宗教

新疆伊斯蘭教去宗教化

滅佛

拆教堂

二、打壓LGBT

借掃黃保護兒童為名,掃除耽美產物,剝削色情消費權
耽美小說作者因「製作販賣淫穢物品牟利」被判刑10年,罪名及量刑是否合理?
https://theinitium.com/roundtable/20181120-roundtable-zh-culture-boyslove-writer/

三、糾正沖擊性別既定社會既形象-以男性偶像為主

佢地認為男性女性化,等於會影響父權權威形象,所以需要糾正。官方攻擊佢地認為唔夠陽剛既男性,要求男星要染黑髮,唔可以帶耳飾,將政治介入民眾娛樂生活。

四、漠視女性權利
北京電影學院教授性侵女學生,受害者以維穩為名被和諧滅聲。

滴滴打車3個月內2宗奸殺案,官方態度不可置否,推卸責任

佢地聲稱所有行為都係為左保護民眾
但以保護為名既主角之一既兒童係受到[size=5]性侵[/size=3]時卻不了了之!

由此可見,所有小眾群體,包括男性女性,LGBT,宗教都係極權下被維穩既受害者,係中共刻意引導對立下,包括年齡對立(80/90/95後),性別對立(抹黑爭取人權既女性,利用剛需(房、車)打壓男性係父權制度下自尊),性取向對立(排斥LGBT,出櫃藝人被封殺,同性戀題材不得出現係公眾節目),仇恨宗教(抹黑,干預不同宗教人士係極端宗教,恐怖主義)。

係中國,其實好多女性,特別係追星族係支持追求女權、LGBT平權,係台灣同性戀婚姻合法之時,同性婚姻話題係微博沖上熱門(後來被限流屏敝)。

呢班社群雖然係社會上屬於弱勢,但又係凝聚力極高既份子,所以中共要不斷利用不同手段去打壓.分化佢地。呢種打壓不單係對多元自由世界既反對,對小眾既排斥
[size=5]更重要既係,呢D需求係同世界重疊!
直到呢一個moment,追求性別平等,宗教自由,性取向平等依然係世界上既追求,係普世價值既一種體驗,係橫跨全世界,不同文化,不同種族,不同職業既一種價值追求

追求民主自由=追求平權=打倒極權
中共係人類追求自由平權既最大阻礙,係邪惡既源頭

利用平權做焦點,不但可以得到相關組織國際關注,將大家變做命運共同體,更有可能將火燒埋上去,等大陸一班被邊緣化既小眾(其實潛在人數極多)相互呼應!

828出到既都要出,呢個唔係結束,只係一個開始

九月一號下午一點機場見

901機場和你塞 Channel
t.me/stuckwithyou
901機場和你塞 公海
t.me/stuckwithyouopen
901機場和你塞 宣傳
t.me/stuckwithyoupromote
大家如果覺得岩用就幫手推下
Push
p牌正評唔到 推一推
help pish
唇膏寫手好正呀
支持828,但係。。。你係真係唔識定特登偷換概念啊,父權制度=極權制度?! 呢個concept真係得啖笑
絕對既父權帶黎絕對既極權,父權唔一定係極權,但係中共既父權制度模式就一定係極權。
開呢個Post一定預左有人會黎拗concept,其實最主要係想表達人們作為受害者特別係父權模式下既被針對者,需要共同推翻中共呢種極權,而反對父權式極權正正對應左世界上普遍國家既追求,所以我地可以同世界有一個共同追求目標。
你可以話父權唔等於極權,但事實的確係大部份極權國家都係實行父權模式,而父權模式亦都帶黎好多以上既問題,就算父權換左母權都會有以上壞處出黎,因為個重點唔係父權定母權,而係平權。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞