匯豐控股苦主哭泣區

610 回覆
100 Like 20 Dislike
5手 @ 71
150都有啦
睇返幅五年圖
個莊喺呢年幾做嘅嘢
同之前嘅動作基本上係接近如出一轍
雖然我唔知最終結局會唔會一樣
不過,我覺得係值得參考
即係升定跌
專家:5號仔最牛可高見90,最熊會見28
Banks are being disrupted.
屋企人溝貨溝到平均價60.2
我覺得佢地好痴線 自己58入左4手
唔敢同屋企人講
80蚊4手
60蚊7手
73 蚊一手
持貨一年
5仔唔知點解咁多苦主
買隔離2 3 6 好過喇
岩岩聯交所公佈上星期既沽空未平倉數,匯豐由7月頭既24億升到上星期既78億,即係如果平倉到7月頭既數係要50億元買入成交。
當平均一日10億成交一半買入係5億,即係沽空既都要10日全買入先夠平倉。
所以我都想知,明知仲會向下跌,又脫歐問題,點解唔放左,遲下先再入?
屌你老母,夜期跌到仆街
不問價沽清一切中港資產!
今日仲拎緊中港資產的人請思考投資是否適合你!
唔係平倉會跌,係而家未睇到有人平倉,即係會繼續跌既機會大。
睇未平倉數都要睇埋每日既沽空數,如果你見每日既沽空數係一直高企,即係沽空既人未開始平倉,佢地應該仲預計緊隻股會跌。
如果你見突然幾日沽空數少左,有大手買入,股價向上緊,即係佢地始平緊倉。
但照而家睇,應該都係儲緊沽空,等九月一或脫歐先至一次拉上。
https://www.sfc.hk/web/TC/regulatory-functions/market-infrastructure-and-trading/short-position-reporting/aggregated-short-positions-of-specified-shares.html
睇上面條LINK
當然最唔想見到就係夾淡倉,但而家咁既形勢,我點都睇唔到有機會夾淡倉。
重貨, 諗緊放貨買高息債定係死守
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞