Reddit 13萬upvote天安門相已被del

529 回覆
1607 Like 21 Dislike
咁其實佢依家pin 起咗新post
都係宣傳嚟
宣傳俾人知 “censorship bad”
Reddit開始染紅
睇佢地個樣同今日既大陸人樣 好似唔同國家咁
真係好慘唉
你記錯,騰訊買左1億5 reddit股份
但reddit市值約三十億
即係5%
聲稱係純投資用,reddit話唔會因此有任何禁聲既改動
Burn with us
其實同1987南韓示威好似
只係之前光州屠殺已經死咗好多人
之後韓國人不滿美國政府由得韓國人死,當時唔出手叫停獨裁者暴行
幾年間焚燒美國國旗、放火燒美國駐韓組織建築物等等...
最後1987全國大示威時想再震壓多次,美國先出手禁止

如果當年89北京64後有多D人敢係南方搞次聲援示威
可能依家就成功民主中國
資料reply
點解精彩..
中國最後一批有良知有學識有質素嘅人
如果我地拎呢啲有標語嘅相印出嚟舉

一定會 trigger 外媒驚恐同情
加埋中共驚到賴 shit
唉 當年天安門果班真係精英
如果當年佢地成功左真係扭轉成個世界
已經lock咗
除非成個俾騰訊鏟起否則永世都喺度
但係subreddit版面就點排序都唔會睇到呢個post
agree
所以而家得番啲渣滓
收集六四標語相 印出嚟舉爆佢
https://lih.kg/1495329
細個睇唔少呢D相
最記得係中二個中史老師放出黎
覺得好震撼
由個陣開始就好留意時事
最後我就冇再見到個中史老師
佢第二年就轉左校走左了
我無野講
睇完啲相真係好惆悵
係呀,當年d學生接受外媒訪問時,d英文係對答如流
看看當年係香港有份係民主歌聲獻中華既歌手有幾多會係30 年后繼續支持民主?
https://m.youtube.com/watch?v=IWK0ngLMi5o
做維權律師都唔係反共嗰啲都會俾公安捉,十指都扭到變形,啲愛國人士唔理,反而香港機場嗰兩個間諜被R損咁撚大反應

我諗咗一日先諗得通,因為中國人殺中國人搞中國人佢哋冇感覺

佢哋就係自己心裡都知香港人同中國人唔同,同外國人冇分別先會咁大反應
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞