睇下勇武一停, 各界別瘋狂被清算

593 回覆
3705 Like 66 Dislike
我想就算你們不停,一樣會被清算。暴君就是這樣。
撇除政府問題,淨係計警隊,再淨係計721 85 811 新屋嶺 CCTV直送,已經夠哂理由比示威者做任何野,包括以武制暴 以眼還眼 百倍奉還

重申七一宣言,設立死線,立即實行雙普選

「勇武派」、「和理非」係角色,唔係派系,理念一致,只係手法不同

唔係仇警,大家一定要清楚知道點解要清算警隊。警暴(濫捕、濫告、不依法規)係暴政一部分,唔全面改革警隊、監警制度,只會令目前同將來爭取雙普選更加舉步維艱

所以,絕對唔需要否認自己係針對警隊,針對警隊就係對準政權。唔通你淨係針對林鄭、唔針對政制,就會有雙普選?

#五大訴求 缺一不可
#唔撤就罷
#罷工罷巿罷買罷課
#我係香港人
#我參與全港四罷
#各區集會
#出核彈麻包袋都唔割蓆
#直至政府跪低
#重組警隊 刑事追究 改革監警制度
#永遠不光顧荃灣北角元朗商戶
#抵制一切紅媒相關商業活動
加水田
#Chinazi
#Chinazism
#Xilter
我自己覺得清算同勇武與否無必然關係,無論係和理非嘅遊行,定係比較勇武嘅堵路圍警署衝立法會,以林鄭同高官嘅角度都係當非法集結處理,和勇唔會有分別

清算濫捕呢d都係政府嘅小動作,旨在嚇走d淺黃同和理非,孤立甚至削減勇武嘅力量,佢地心目中嘅香港人都係求安穩要搵食怕事之輩

但我估政府已經估錯哂,低估咗香港人嘅resolve,和理非係無用武力,但係心態上好撚勇武呢!

如果同警察硬碰勇武一定無著數,所以行動上要比較和理非,但心態一定要勇武,而且我地人數上一定有優勢,多人嘅話(唔使一定衝)已經令對家頭痛,前線一定有idea嘅!

機場咪已經係一張好牌囉

政府未有回應前,已經開始清算,所以唔理得咁多!勇武同和理非要交替使用,總之六大訴求,缺一不可!
到時候就會係新屋嶺喊光復香港
全港監獄大暴亂
諗起都震撼
我是和理非
我的包袱很大,有三代這樣大
但很感謝每一位勇武
很感謝你們為香港走到這一步
就算明天要被清算
我也不後悔為你們道謝
勇武們,我今天不明白什麼是不割蓆
你們為香港all in一切,我們有什麼資格埋沒良知埋沒知覺
謝謝你們
沒有再多的話了
天佑香港
822 中學生集會
823 人鏈
824 7AM 機場
824 1PM 觀塘遊行
825 荃葵青遊行
827 林鄭主持行政會議開會
831 民陣遊行
幫手簽 愛國既中國人做咩要o係海外留學
中國既學校唔好咩?
推到愛國中國人返中國讀書

https://petitions.whitehouse.gov/petition/revoke-visas-chinese-college-students-who-disrupted-otherwise-peaceful-pro-hong-kong-protests
塞機場靠車數,觀塘靠人數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞