黃曉明去意大利開餐廳 中英餐牌錯漏百出 網民:丟架丟出國際

199 回覆
596 Like 23 Dislike
元朗 @2148 https://hkmap.live/mid/2954daee821566390909746

[長期置頂] [iOS/Android/PC/Mac] 香城online正式加入地圖功能 HKmap.live
https://lih.kg/1438115

幫手Facebook Twitter WhatsApp Telegram share!!!
a la cate
睇到第三個字已經錯左
a la carte 唔係 a la cate呀

睇到落去 真係每一行起碼錯一隻字
差唔多啦
隔離西班牙都收緊6-8€一支水
à la carte
ting?聽?
我唔明咩意思
班意粉佬唔識英文
果邊唐人街餐館 啲溫州佬都係中意對譯 用英文做乜撚 去之前都唔做功課
屌你老母 中餐廳酒水茶單係撚咁譯咩 都唔撚係意文黎
應該係Le bevande就ok 唔撚會譯埋中餐廳
有冇意文巴絲一齊研究
100/100
本身好鍾意聽opera, 但好懶,讀過一個sem Italian I, 但識好少
英文唔差嘅要學好快上手
而我不知道
(Ristorante Cinese - Il Menu dell'a la carte / Le Bevande

Le Bibite

Coke 4.00/pc (唔識譯)
Fanta...
L'acqua frizzante
L'acqua minerale
Peking (唔識譯)
(Bubble) Té Latte / (con bubble)

Dolce
Estate (grapefruit yoghurtz,唔識譯)

Vini
PLANETA SICILIA 2017, Vino Rosso 6.00/un bicchiere, 25.00/una bottiglia

PLANETA ALASTRO, Vino Bianco ...

Birra Italiana

)

小弟淨係識咁多,拋磚引玉,歡迎指教
藥黎世機場先賣緊5euro一支水....普通歐洲城市1-2euro已經買到
珍珠奶茶係應該叫bubble mike tea?
珍珠奶茶唔係叫 bubble milk tea咩
Bubble tea
coke cola
咁明目張膽賣大麻
等我話比警察叔叔聽先
>支那人
>去意大利開餐廳
>英文Menu
>串錯字既英文Menu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞