新加坡學者 : 「斷水終結香港亂局」?

546 回覆
556 Like 58 Dislike
係先好
來吧
驚?
強烈建議停水停食物
強烈建議停水停食物
大撚把錢 日日去超市買
支持重建海水化淡廠
JJ插眼
類似說話即使在新加坡也屬嚴重不恰當,下次有事時馬來西亞隨時可以套用來反擊你
香港嘅海水化痰廠喺將軍澳起緊,預計係202X年起好,到時佔香港供水量大概會係20%以內(之前睇嘅資料,數字上可能有少少出入,請酌情),但係立法會質詢過政府點解唔肯加大海水化痰廠嘅供應,仲要堅持喺大陸買水(好似仲加大左購水量),已經有數計過新技術之下嘅海水化淡廠成本係低過買水。
好, 快點
快d啦
唔爺唔爺唔爺
講完又要縮
講到好似東江水係支那施捨比我地咁 憨鳩坡仔,我地買返來嘅
斷水呢??? 未斷嘅
而家深圳係用低於市價向廣東省買東江水,只係靠香港人津貼深圳,香港江胡時代已經係貴過深圳4倍價錢,維尼掌權之後,為左吹捧習仲勛當年捧起既深圳,幾年間已經變左香港貴過深圳7倍價錢去津貼深圳

如果斷水,香港發惡屌鳩深圳,屌到深圳班閪婆唔敢用東江水洗佢個臭閪窿都仲得
Hong Kong have such facility more than 30 years ago, but the operation cost is too high comparing to buying water from China, it was being shut down and demolished......
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞