新加坡學者 : 「斷水終結香港亂局」?

546 回覆
556 Like 58 Dislike
夠膽斷埋屈人寺既水
假坡仔,真大陸人,好撚多大陸人去新加坡留學入藉
早兩年立法會有計過,海水化淡比東江貴少少,不過可以脫離依賴。
水塘水都夠用一排
快斷我地水 斷吧斷吧斷吧
啲錢比台灣日本買佢哋啲水好過啦
鄭特勒
大陸網民一言驚醒夢中人
今日元朗 明日香港
斷水? 上面班貪官貪少幾十億喎
到時全民反共都似
斷水唔識買咩屌
你不如話海陸空放晒士兵禁止所有食物, 水, 藥物進入香港丫笨
直到香港人跪地求饒為止
都可以一試 又睇下會點。
傻閪先會覺得斷東江水香港會驚
馬上興建海水化淡廠唔使再飲支那垃圾水
Thx
快來斷我水

我建議中國這樣懲罰香港:
1. 不准香港加入大灣區,等香港沒得分享當大灣區人的榮耀
2. 不准香港建三跑,人工島,使香港少了未來發展方向
3. 停止每日 150 殖民,令香港人口老化
4. 停東江水,令香港被迫另求水源建海水化淡廠
5. 撤走駐港解放軍,使美軍攻擊香港時的沒人保衛香港
6. 要求所有中國教職員和優才辭職,返中國工作,貢獻自己才能知識、唔益香港人,你以為搞科研就請回香港人
7. 將工聯會撤回中國,香港不配有那麼好的工會,等你班人無得學中國象棋
8. 在香港買奶粉回國,一律無期徙刑,等你香港人無得賺奶粉錢
9. 不再委任特首,等你自己選,以後特首級人才留給你慢慢用
10. 不教普通話與簡體字,香港人永遠學不會講不好中國的文明語言與規範文字,被中國人當醜小鴨排斥
11.強制所有中國國民即日撤走香港所有資產,規定包括不可持有任何香港物業、不可擔任公司股東、不可持有任何香港銀行之戶口、不可進行任何融資,違反者將會’立即送中’,回國後即判無期徙刑

既然上面的東西全部益你,快些拿走,等班香港人哭住要認錯。
係就快
唔想天價買水
新加坡自動認祖歸宗
新加坡政府未經民意授權
合法性源於管治的優越性
只要優越性消失 政府合法性就會消失
坡仔坡妹就會同我地一齊追求民主
睇死寫文果條廢柴未黎過香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞