非常時期!!香港要人 要減肥增肌強身嘅同我入黎

48 回覆
44 Like 23 Dislike
小弟做開健康教練
開Post 免費教大家飲食
有人問係咪咩Herbalife
唔係重點
重點係非常時期 幫大家最平做到效果
香港要人 我地要團結 練好身型
嬲都要有體力體能
免費幫大家講到明
入門:
練住30分鐘內記得食夠新鮮蛋白質
唔理你食奶粉 雞胸咩都好
食好佢 大家齊齊做gym強身
例如:
豆 菇 雞 牛 魚
蝦 羊 豬 西蘭花
首選 豆/蝦/魚
次選 菇/牛/羊
切記:炒過先好食 白烚營養走鬼哂
利申:健康教練
有咩搵我幫手 免費教大家
香港需要你
有需 要TG 唔問名 教你點運動點食法
推爆佢
之後嘅文宣重點
警察=黑社會恐怖分子,撐警=支持恐怖主義

外國支持恐怖主義拉得
呢個有用 推!!!
Push
唔夠蛋白質增肌,訓前2粒鍾補多2隻烚蛋,
運動前半粒鍾食一碗無加糖啫喱,更加有效
巴打 比返d你身體資料我
幾高幾歲幾重
三餐食咩
TG 逐個答
印象中好似話做完gym之後唔好即刻飲粉
如果唔係身體會用攝取左既蛋白質存貨做能量嚟補充失去左嘅能量
所以應該係夜晚先飲?
我OK,我係見你推介個餐再加D修正
tui 成班瘦撚
留名學野
點樣係屋企練背肌?
推爆佢
係梳化,床上舉鐵
動作YouTube 大把
重點
唔好自chur
做完食好的Protein
飲weight x70的水
Eg:70kg x 70= 4900ml
一日理想要飲到呢個水量 幫你build muscle 減脂排毒增肌
唔係,做完運動6-8個鐘內係合成窗口,依段時間補充蛋白質係最有效。但其實唔洗太執著,你一日內食夠數就冇問題
無加糖啫喱? 有咩用? 飽肚D?
點減脂?

(絲)
搵啲重嘅嘢做划船嘅動作
一係買個裝喺門上面嘅引體上升bar
再唔係買條像筋帶做拉嘅動作都會有少少作用
當然最好梗係去健身室練啦
其實唔會用你好多時間
一個星期拎兩三日每次練一個鐘至個半鐘
無錢請教練就花啲時間睇下youtube學下咁
划艇機有冇幫助架?
當你玩嘢5,6年健身你就知,雖然大隻咗但係好多時好多位都有痛,有傷。係健身朋友中有朋友學過運動創傷,佢話有硏究係運動前半小時食用"明膠"會幫助身體制造肌腱修復因子,自己同身邊朋友有長期綀肌綀到痛,3個月~半年就好好多。
食用明膠,可以係肉/雞腳煲完冷凍個層膠質/魚膠粉/啫喱,份量每次係2~3隻中式碗,1盒啫喱最方便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞