康城9期 MARINI 討論區

1001 回覆
11 Like 32 Dislike
康城最大問題應該係交通........地鐵一個站應該十幾期住戶........仲要10min 一班.....轉車都轉到暈
其實佢個積唔差,一房開積長方形,無尖角

唯一你可以話有個露台
屌樓上d aa好笑到,點解要搵你買
一律回9回爆 pm我
有撚咁快回到你手咩
最緊要回9成
你真係好撚柒 知唔知新例計埋牆身石屎落實用?
天真驕真係以為實用面積等於實際可用空間?
睇完一房D牆身(因為棟野太高主力牆要起厚d) 唔洗計都知實用起碼無左40尺以上
唔識可以自己查下 或者謙虛d請教人
唔洗衝出嚟獻醜
價錢唔係平 中國又同美國開戰
香港經濟又越黎越差,入票抽一係大把錢,一係就無新樓住要訓街
啲客真係唔識計實用面積
仲要唔好覺得單邊樓正,單邊啲牆身無人share 100%食晒落自己單位度
同埋實用面積個中文真係昆尻人
明明英文係”saleable area”直譯應該係「銷售面積」

所以露台、工作平台同牆身都計撚晒

如果想真係知自己買咗幾多「真正實用面積」
攞本樓書睇平面圖,計返晒啲長同闊就有
呢個價錢咪又係1q清
柒左都仲想出來攞返個彩。380呎既屋,牆身點樣用到100呎啊,你嗰28x 呎係點計出來啊。
救命呀!!!!!!
Montara我屋企人抽到,都未收到回佣
收樓先收佣

From 地產小子
唔識例可以自己查 唔識睇樓書同開則亦可以謙虛d請教人
唔好衝出嚟連還獻醜
發覺某d香港人真係好撚蠢
柒左死都唔認 仲要spin

利申:唔係AA
亦認同除左真正實用率比較低之外
一房則開得幾好 價錢合理
巴打買過樓未
No
係成交左就有佣
佢自爆屋企人買左Montara架

1房牆身的確無100尺嘅 佔左實用60尺左右喇

事實證明某d香港人真係好自大 唉
好叻啦,有人幫你口就成個人威晒
唔同你口舌之爭
巴打數口唔精唔緊要 有把口頂住
連還柒完慢慢單機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞