如果10月1日可以有個全球性既示威……

1008 回覆
3170 Like 11 Dislike
10月1日就係中國70大壽既日子,係人都知中共最要面,咁不如叫全世界人幫佢慶祝。

其實中共一直非常極權同獨裁,所謂既國家利益完全凌駕於民主、自由、人權等普世價值。除左香港,佢地仲做左好多反人類既野,而且佢地急於擴張勢力,周圍亮劍,稱得上人類癌細胞。

大家做左咁耐國外既宣傳,其實鬼佬又有幾CARE?見到香港人,最多咪拋低一句 I support you就算。要connect佢哋,就要用D佢哋care嘅topic。

1.例如基督教,就講十誡變九誡

https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E4%B8%AD%E5%9C%8B/279251/%E5%82%B3%E6%B2%B3%E5%8D%97%E6%95%99%E6%9C%83-%E5%8D%81%E8%AA%A1-%E8%AE%8A-%E4%B9%9D%E8%AA%A1-%E9%99%A4%E6%88%91%E4%BB%A5%E5%A4%96%E4%BD%A0%E4%B8%8D%E5%8F%AF%E6%9C%89%E5%88%A5%E7%9A%84%E7%A5%9E-%E8%A2%AB%E5%88%AA

2. Muslim就講新疆集中營
https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/%E6%96%B0%E7%96%86%E5%86%8D%E6%95%99%E8%82%B2%E8%90%A5

3.環保撚就講環境污染
https://hk.thenewslens.com/article/119652

4. 當然仲有其他問題 經濟侵略、社會信用系統,諗到再講

好多外國人都覺得中國好強大好美好,多D宣傳可以令佢哋知道點解我地咁驚共產黨,會更支持我地。你地成日ff侵侵出兵,咁都要美國民意夠先得架。咁做都可以比到中共國際壓力,而佢緩解壓力既最方法,係先滿足香港人既五大訴求。

仲有一個月多D,有足夠時間做宣傳。如果可以係各大城市發起反共遊行,去中國領事館遞交訴求,或者去當地政府機關要求關注中國問題,相信結果會好震撼。

重點係要令全世界知道抗共唔只係香港人嘅問題,仲關乎佢地自己同下一代既利益!!!

Fight for freedom
Stand with Hong Kong

612 721 811

821/823/831 死線(未定好)

823人鏈

824 去完觀塘再入機場

825 荃葵青

831 中聯辦

9月三罷

不分和勇!

擺大壽梗係要賀一賀佢!
重申七一宣言,設立死線,立即實行雙普選

唔係仇警,大家一定要清楚知道點解要清算警隊。警暴(濫捕、濫告、不依法規)係暴政一部分,唔全面改革警隊、監警制度,只會令目前同將來爭取雙普選更加舉步維艱

所以,絕對唔需要否認自己係針對警隊,針對警隊就係對準政權。唔通你淨係針對林鄭、唔針對政制,就會有雙普選?

#五大訴求 缺一不可
#唔撤就罷
#罷工罷巿罷買罷課
#我係香港人
#我參與全港四罷
#各區集會
#出核彈麻包袋都唔割蓆
#直至政府跪低
#解散警隊
#永遠不光顧荃灣北角元朗商戶
#抵制一切紅媒相關商業活動
係十月一號發起全球排華/反中
好計!

整合全球反共勢力,香港做反共基地
可以推動下全球性燒旗
睇下D護旗手可以走去邊度

全球反中
全球開花
係實在上要點做 太大規模
四面楚歌
十月一呢啲大型日子係要更多時間做文宣等等,所以差不多時間要準備啦
正呀屌
Push
認真理性討論post冇人睇!? 大家幫手入嚟投票
Set死線通牒林奠再升級係大多手足嘅共識 大家入嚟公投同討下啦 要過5,000正評 民間記者會應該要反映到抗爭者主流意見同策略
冇網絡大軍同P牌不能投 要靠大家!!

【改良版】連登公投:民間記者會宣佈休戰並設限通牒林奠908答應訴求否則升級(係答應唔係回應)
https://lih.kg/1488905

光復香港,時代革命
G chi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞