新牌想買廿萬內既新車,各位有咩意見?

132 回覆
1 Like 17 Dislike
全新車買豐田一定後悔,揸年零有哂經驗先發覺部車踩極唔去,你換又唔係唔換又唔係
買部2手車操熟,到時再考慮換車好過啦
咁二手車買咩好?
cbr1000rr
買部6年以上日本車渣1-2年操熟佢換 dream car
Killed In Action
平價車嚟講

Toyota = 冇嘢整不過冇力

VW = 大力不過多嘢整

KIA = 代理on9

Honda = 好力過Toyota少少, 又冇乜嘢整, 不過H車係原罪
垃圾
全方面都廢嗰隻平均?
最平均點睇都係Jazz Polo Golf Stonic嗰啲
Corolla唔知要排到第幾
講到易揸、易維修、易放,Toyota Spade無誤

不過建議搵車齡約3年既Spade,慳返啲錢
後座好窄
前碟後鼓
其實唔算大啦
4.1米,泊車都好方便
最緊要係靚仔
內籠夠young又有少少玩味

車仔204匹,想快就快,後座中地台平過鄭秀雯,full load 5個舒舒服服夠晒力

唯一唔好係賣緊貨尾同埋係韓國車囉

我都揸咗一段時間
大小問題都無乜
錦龍亦唔係講到咁衰
Stonic其實真係好靚仔
細cc tune得幾好,好揸又夠力
但後座真係窄

去開九龍灣,真係值得睇埋KIA
KIA真係有保留,無可否認stonic 係抵玩既
KIA有保留都係人之常情
我自己揸落就滿意
stonic真係好抵玩 同jazz rs差唔多價
同埋自己鐘意suv類多啲
係摟屌嘅 但供+泊車真係好大件事
Kia 維修平唔平
成架on9咁,咁撚細架又要扮粗獷越野樣
你呢個情況我會建議買 is250 日本車,斯文樣 自動波,唔算太大架,個樣又唔會好舊,又有返少少馬力。你結左婚我諗你都25以上
Killed in accident
同求二萬筆直買咩車好,最緊要冷氣凍,機件精神,樣靚仔有花唔緊要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞