新牌想買廿萬內既新車,各位有咩意見?

132 回覆
1 Like 17 Dislike
應該點都過廿萬呀嘛?
當然啱筆直馬3都係好選擇,馬2就易揸啲咁解
1.5廿萬多幾千
北美?
外國真係好玩好多,香港做賊咁
係,瘋狂改成日比人鬧太響喉
Jazz/ swift
金錢許可,唔介意加loading
考慮長揸,又唔想揸幾下要整先諗買新車
我唔係無考慮過就決定既
美國好多改裝料
洗車做detailing diy又平靚正
2018 golf 先賣$150k
香港價唔知,不過改完喉我就想斬人
Golf會唔會好多嘢整?
我用blitz嗰條,有d聲黎又同原裝聲量差唔多
jazz ,二手價好
識貨 我用緊
其實睇你咩要求
spade soLio 啱家庭車 有細路同有老人 上落方便 因為有電趟 ,
二黎空間大。
如果你話成日都係兩個人,咁我覺得jazz polo Swift 會啱d 。
上面 soLio spade 冇乜力,個籠又膠到爆。 如果係多平路揸都冇咩野,但係呢d車係香港,係有個好明顯既缺點。
你知啦又多山又多彎,當你坐滿人上斜 你就知到慘。 地板油都唔去,斜路燈前停 再開車,直頭龜咁慢,的士都咇鳩你。
係香港,扭力係重要d,尤其是低扭,swift ,polo 有 turbo, 係香港係著數d,起碼斜路起步會爽d 。
你買新車 有保養 ,頭幾年一定有咩問題,如果係 polo 過左幾年 正常會多d濕星野整。 如果考慮埋二手價,咁 jazz 就好保值。
我個人會揀 jazz 。樣幾靚,空間大,內籠都唔差,又有撥片玩下,維修保養都簡單,又有二手價。 缺點就係 CVT 波箱,無段變速,但無可否認CVT 波箱係唔影壞同保養簡單。
利申 我係 Honda fans,唔鐘意勿屌
新牌就 morning啦
soul對新牌大架

利申 soul人
多謝Ching咁有心機回覆
Jazz rs本身都係我考慮之列,不過太太唔多鐘意個外表,所以我無放到入我個list
入門車黎講jazz真心唔錯
Jazz RS/I30
我岩岩買個陣啲frd話,唔改響學咩人改車

不過我想斬人因為真係貴
我本身考完牌 都睇中左swift ,個款岩我

不過比個fd 狂勸 先無買

宜家睇返買左真係後悔
2018 得2年車,整都有限啦
KIA SORENTO 5座, 柴油商用
$0.6/KM, 不過要年年驗車
咁你買左咩車?
想長揸家庭車,polo或者golf la
Keep好保養問題不大既

最好去一轉九龍灣
Spade Solio Jazz Golf 一次過試哂

車,真係一坐上去自己走一轉
可以令到所有之前既睇法唔同哂
三缸1.0 turbo 睇 review 比較震同嘈
整一定多過揸你可以放心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞