8.19 502蓋就絕種 & 高階護目鏡更新 (有平有貴)

266 回覆
48 Like 1 Dislike
唔知係咪天氣問題,d氣密鏡一戴左冇耐就已經起霧
因為生產商設計係以公能性方面思考:
防彈級-Tactical gear , 自然要anti fog, 所以一定加vent
防火級- 密氣,主要防高熱(350F 5 min),防衝擊最多Z87+(如果我冇記錯好似得z87)
工作鏡- 有部份密氣,防沖擊最高都係Z87+

暫時未搵到乜都防到既goggle.

樓主個goggle sheet 有好詳盡資料. 帶一副嘅可以選密氣with z87+ or 防彈自己返屋企加工。

如果買兩副戴,我自己本人會perfer 防彈goggle (可再加工)配密氣鏡。
ess striketeam sj
第一次洋蔥測試

零 反 應 呀 呀 呀 呀 呀 呀
我戴好豬咀
第一次 sj 冇反應
第二次 戴返503 有啲反應
第三次 sj 冇反應

隻野戴起冇反應呀

btw,隻鏡要戴低少少貼返個豬咀
同埋載水測試隻SJ真係零漏水
返去更新
係 一次滿足3個願望
可眼鏡 氣密 高防撞
理論上,可以話係
實際上,未知

睇下星期六會唔會出TG先知
同埋SJ本身冇mark軍規標準
佢本身唔係氣密
係Closed cell foam
但佢隻鏡係sealed,真係seal得好好

我諗呢個係正面做洋蔥測試冇反應既最大原因
唔該晒
等陣更新加highligjt色 唯一缺點係較貴
不過4眼仔係咁架啦
502蓋真係好難搵 行過好多都冇
Non-vented
Anti-fog coating
ANSI Z87.1
仲有OTG先$18.64
好似好正
不過唔知啱唔啱亞洲人面型
https://www.amazon.com/Sellstrom-Wildland-Goggles-Non-Vented-Anti-Fog/dp/B07CQJCD6G?th=1
有D人岩面型有D人唔岩
岩戴既話幾正
佢有mark 43511D 防彈標準架
我隻SJ 戴完6502豬嘴唔係幾fit, 有冇解決方法

Smtriketeam goggles useStrikerSerieslenses, all of which provide 100% UVA/UVB protection and distortion-free optical clarity. They meet and exceed ANSI Z87.1-2015, the U.S. Military .22 caliber ballistic impact test MIL-DTL-43511D
佢份spec pdf冇mark嘛~
我就當冇先架喇

都係去日本城買eva 氣密條
https://www.facebook.com/Dr.Incognito.HK/posts/704531293328942
6502冇7502咁大隻
我都加定咗係個鼻位度先
要502留tg
巴打如果要s80225留個tg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞