8.19 502蓋就絕種 & 高階護目鏡更新 (有平有貴)

266 回覆
48 Like 1 Dislike
無端端話唔出就唔出...
其實好似係反送中之前就已經停左一排
我地係買緊d貨尾
amazon 50對一pack仲有貨
買咁多唯有派街坊架渣喎
轉TG

同五金舖傾完計

-冇收到消息話502停產 只係追唔切做咁多貨
-有用濾罐的話用咩棉(2091,2096,2097等等)差別都不大
-煙太大每次都要換罐
-雙咀齋用棉唔用罐倒不如用單咀(本身一set已連filter)
邊忽話散彈好細,佢本身槍械火力好撚重
一射可以死人
唔可以單方面睇子彈,槍械過到好大焦耳用細彈可以穿透力好高
...... ke= 1/2 mv^2. 一下散彈射出去 總重量係重過一粒實彈 但分返開幾十粒細鋼珠 每一細粒仲細過實驗用既鋼珠 ...

每一粒打既位唔一樣 ... 我當速度一樣 每粒係實彈既1/30重量 打落去既撞擊力咪係1/30囉
穿透力睇好多野 型狀係其一 實彈既尖頭穿透力係比半圓鋼珠更高 好難直接比較 所以只睇總撞擊力做比較
D雷射筆有無寫
散彈都係實彈之一,一射可以破壞更大
多數用鉛彈,唔係鋼彈。可能係價值關係先
仲有槍械要睇槍械嘅口徑幾大,好似霰彈槍大口徑
一射火力高好多
你因果倒轉左 口徑同勁唔勁冇關係....
通常大口徑勁d係因為粒彈都可以大d重d帶多d火藥黎起爆 而唔係因為口徑大而勁左 你散彈幾大都好 每粒impact都係細好多 ......
一般黎講shotgun就係代表低穿透力
口徑大火力唔夠,點推動彈藥?
上面答左 正常槍口徑大=勁 係因為粒彈重左.... 多左火藥起爆 ke= 1/2mv^2.

但係散彈係幾十粒打唔同位... 每一粒既能量係低過一大粒彈好多 明未
一般散彈出名低穿透力係有科學原因
佢係近距離型槍械,破門先佢強項

彈藥有鉛彈一定有佢性質就火力重出名

鈍頭彈頭一定有穿透力係人都知啦,但火力重都可以造成好大破壞力
咁你不如解釋下點解測試防彈衣都係一開始用散彈 射唔穿 之後逐步提升穿透力....
破壞力同穿透力係兩回事 你要穿左先有得破壞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞