2019年夏季日劇討論(2)

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
點解稻森泉好似越大越有少女味咁
好撚靚
普通日式查案劇
鍾意Dean咪好睇
好on9既男人連每集結尾都同第一季一樣

btw 雖然照第一季黎講桑野會揀羊姐,但稻森泉真係正到痴線
叫田中太郎
好驚會3女搶1男,好on9既男人老左仲多魅力
勁mean但識佢既人都話「你好快就會慣」

但羊姐比稻森泉個氣場仲要細
不能結緍的男人 獨男的極至
must watch!
第二輯都係三女爭一男?
第一輯都夠多,夏美、小滿兩個同時冧桑野
羊姐,泉姐,仲有出場左一分鐘既深川麻衣

上輯夏美係可以完全控制到桑野,同埋真係好似肚入面條蟲知佢諗乜,不過成日比人激死

但羊姐唔覺可以做到咁

小滿係覺得有人會保護佢個一瞬間以為冧左桑野
但最後都係清醒番

好想夏川同國仲番黎客串下
其實小滿戲份都重,女二黎,無乜人講佢
雖然表面上平易近人,不過佢的性格唔太好,佢最後都單身係正常,始終佢擇偶條件太高
當年小滿設定係27歲,仲有時間揀
其實唔係性格唔好,只係比較似港女,仲要第一集就失戀,總括都算係一個可愛既女仔

依家既深川麻衣設定都好似當年小滿
桑野都係感情細膩的人,不過佢不太擅於表達自己,其他人會以為佢怪人

吉田羊係咪第一次同阿部寬合作?
我第一次睇吉田羊的戲,覺得佢都幾有星味,但氣場同夏川結衣比仲差D
所以英治今集講左兩次:你慢慢就會慣架啦

阿部寬好似係第一次同羊姐合作
羊姐演技一定有同好純熟架啦
但夏川結衣後生個時係model,就算做左熟女豐滿左個氣場都冇乜變
英治其實都係男二,不過佢新一輯中年發福
英治係咪同沙織分左手
平時唔多覺,一比較下,發覺吉田羊同夏川結衣把聲一模一樣
我初初睇呢個女人,以為係一集閒角,點知係三大女主角之一
吉田羊其實幾大? 點解我覺得佢冇乜夏川結衣的成熟感
40路
不過公式profile年齡非公表
其實藝人年紀好難隱瞞,點解佢唔肯交代
可以開秋季新post
A secret makes a woman woman
2019年秋季日劇討論(1)
https://lih.kg/1642808
以歷史而言,佢好堅持嘅原則都最後都會被打破
今日話要諗自己生活50年,到最後一集一定係有D助力令佢改變
私心想泉姐贏,羊姐贏就100%係十年前嘅套路

真係好嘢真係冇得呃
呢度個個都講呢套
Quote from 柯南貝姐
同期的櫻 8.1%
一開波就收皮
有睇第一輯的巴打,會覺得呢個系列笑中有淚

一個人食火鍋、一個人睇煙花、一個人聽音樂、一個人玩人生game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞