2019年夏季日劇討論(2)

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
無perfect world (唔計歌)
無向井理...
唔太滿意lorr
又係j家劇瞓喺到贏
山本美月
濱田岳菜々緒
濱田岳唔差
不過三上博史咁都有第3
又有倫也 ,又有美波 (仲要唔係走超級卡哇伊路線) 正呀
多唔多人睇偽裝不倫?
本身因為仲間由紀惠先睇
由第1集開始覺得宮沢冰魚好作撞唔想繼續睇
一邊鬧佢膠但又睇到最貼
睇咗兩集覺得條魚都ok 但今季冇邊套想追得貼
第一集難頂啲 之後睇順眼左覺得佢都ok
第1集真係好難頂 問佢戒指帶邊隻手個樣最深刻
今季最貼都係田中圭
套野未到會笑但係都有趣呀
冰魚D深情樣真係...
睇睇下係OK
而家好奇怪家姐個老豆捉姦
期待
希望香港會上
粉紅頭仲難頂過冰魚
好淡,所以好好睇
完全明!!
第一印象係唔會有第2個横浜流星
唔大笑就無問題。
如果輪到你呢兩集流星比人殺左,呢個角色就真係好無厘頭,由一開始完全唔關事比人拉左去查案,仲一路都on on99 肯陪個廢物男主查埋d 唔關自己事既野,到最後又唔太關自己事咁死埋,其實就算搵到真凶,都唔太關佢事除非個final boss 係沙和
不過家姐條線好睇啲 睇佢有幾賤
鍾子係咁loop佢想表白同唔想表白之間
第101回日劇學院賞

最優秀作品賞
1. 昨日的美食
(讀者票第4位;記者票第1位;審查員票第1位)
2. Perfect World
(讀者票第3位;記者票第3位;審查員票第3位)
3. IN HAND
(讀者票第2位;記者票第4位;審查員票三甲不入)
4. 我要準時放工
(讀者票第5位;記者票第2位;審查員票三甲不入)
5. 腐女無意間跟Gay告白
(讀者票五甲不入;記者票五甲不入;審查員票第2位)

最佳男主演賞
1. 內野聖陽/昨日的美食
(讀者票五甲不入;記者票第1位;審查員票第1位)
2. 西島秀俊/昨日的美食
(讀者票五甲不入;記者票第2位;審查員票第2位)
3. 山下智久/IN HAND
(讀者票第1位;記者票五甲不入;審查員票第5位)
4. 松坂桃李/Perfect World
(讀者票第3位;記者票第3位;審查員票五甲不入)
5. 古田新太/我條裙去咗邊?
(讀者票第2位;記者票第5位;審查員票第4位)

最佳女主演賞
1. 吉高由里子/我要準時放工
(讀者票第1位;記者票第1位;審查員票第3位)
2. 二階堂富美/草莓之夜SAGA
(讀者票第4位;記者票第3位;審查員票第1位)
3. 天海祐希/緊急審訊室 第3季
(讀者票第2位;記者票第5位;審查員票第1位)
4. 濱邊美波/狂賭之淵 season 2
(讀者票第5位;記者票第2位;審查員票第4位)
5. 中條彩未/白衣戰士!
(讀者票第3位;記者票五甲不入;審查員票五甲不入)

最佳男助演賞
1. 濱田岳/IN HAND
(讀者票第2位;記者票第2位;審查員票第2位)
2. 向井理/我要準時放工
(讀者票第5位;記者票第1位;審查員票五甲不入)
3. 三上博史/集團左遷!!
(讀者票五甲不入;記者票五甲不入;審查員票第1位)
4. 松村北斗/Perfect World
(讀者票第1位;記者票第4位;審查員票五甲不入)
5. 中山裕介/我要準時放工
(讀者票五甲不入;記者票第5位;審查員票第3位)

最佳女助演賞
1. 菜菜緒/IN HAND
(讀者票第1位;記者票第5位;審查員票第1位)
2. 山本美月/Perfect World
(讀者票第3位;記者票第1位;審查員票五甲不入)
3. 藤野涼子/腐女無意間跟Gay告白
(讀者票五甲不入;記者票五甲不入;審查員票第2位)
4. 白石麻衣/我條裙去咗邊?
(讀者票第2位;記者票五甲不入;審查員票第3位)
5. 松村沙友理/狂賭之淵 season 2
(讀者票五甲不入;記者票第4位;審查員票第4位)

最佳歌曲
1. 菅田將暉《まちがいさがし》/Perfect World
(讀者票第2位;記者票第1位;審查員票第1位)
2. 山下智久《CHANGE》/IN HAND
(讀者票第1位;記者票五甲不入;審查員票第2位)
3. ELEPHANT KASHIMASHI《俺たちの明日》/集團左遷!!
(讀者票五甲不入;記者票第5位;審查員票第3位)

最佳劇本
1. 安達奈緒子/昨日的美食
2. 奧寺佐渡子、清水友佳子/我要準時放工
3. 三浦直之/腐女無意間跟Gay告白

最佳導演
1. 中江和仁、野尻克己、片桐健滋/昨日的美食
2. 平野俊一、岡本伸吾、青山貴洋/IN HAND
3. 盆子原誠、大嶋慧介、上田明子、野田雄介/腐女無意間跟Gay告白

特別賞
從缺
審查員投中山裕介都唔投向井理
佢地投三上博史
三上博史喺集團左遷淨係識得奸笑咁
唔明咁都投得落手嘅話,又唔投埋比福山雅治
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞