李 嘉 誠 回應頭版廣告

325 回覆
922 Like 95 Dislike
721 811 呢? 仲講一國兩制
佢已經講到佢份內要講既野
都逼到佢行呢步
登報
佢愛中國有幾出奇

1928年出世,9歲就日本侵華,1941年13歲黎香港
咁岩依年開始3年零8個月。到1945又內戰到1949

人生頭20年都係中國最慘既年代,佢依代人又要挨餓食樹皮,見到日本兵要敬禮,
以為打完仗點知內戰。之後中共又大躍進文革

見住大把人餓死,病死,打仗死,戰俘死,比人鬥死,人命賤過地底泥

我地依兩個幾月見到義士咁都好心痛,心痛香港

佢由出世都三十幾四十歲都睇住中國衰,佢愛中國好合理,佢講過愛國一回事,政權又另一樣野
各打50大板 即係出黎當交左貨算

不要讓今天的激情,成為明天的遺憾。

兩邊都有激情,所以以一個和事佬身分去叫大家唔好出現對己對人有遺憾既結果
的確可以apply哂2邊
佢係真愛國不愛黨,六四佢唔止自己捐,叫埋其他商家捐
傘運佢都無出過聲,結果新華社做佢,然後幾個鐘後撤文
咪都係交差用,大家唔好再打飛機,集中d
究竟你地係真無腦定真假膠?

對住共產黨唔係自願跪底幫佢含幫佢奶都已經當幫忙啦
俾共產黨行住條頸焗住奶嗰啲你地又割蓆
唔係直接寫叫你地收手就已經係暗撐
好過啲所謂自己人一個講休息,一個講停一停,
根本就係成班大陸網軍吹風撚

係大是大非之中,不中立而不明撐極權就已經係幫忙啦
醒下啦
我諗為誠哥都暗示要忍一忍唔好再主動進攻,美國已經話會加速通過香港人權法,大家一定要冷靜忍耐中共同黑警既挑釁
大公報報黃瓜2句,意思係你計續由香港搶錢,香港人乜都唔做,大陸香港都會攬炒
連登又炒車
呢個本身就係原意啊
係去到後期走撚曬條錯路,變撚曬質
其實誠哥講到咁白,我明白。
今晚, 818 更加要出來,我地無做錯,但唔完美,要改善。
唔需要為佢表態投誠有咩感受
都唔好對佢有咩期望

生意佬依個時間表態 肯定係俾中共逼投誠嫁啦
出篇聲明可以唔講個堆官方用字已經好唔簡單
現階段先做正事 追殺撐警比追殺投共重要得多
誠哥:明嘅就明
所以根本唔應該投放任何希望係一個生意佬身上
問:對政府有何看法?
現時年輕人給政府的聲音和訊息震耳欲聾,政府已在絞盡腦汁

而家真係需要和理非既長期抗戰
爭取最多既民意
勇武暫時唔需要激進行動
但KEEP備戰而防不時之需
你老母就炒車
就咁睇 佢係支持我地既和理非派 但唔敢講得咁明顯
政府紋盡腦汁去打壓年青人既聲音
文膽真係堅到
啲人話過份解讀 會唔會白痴左
普通廣告宣傳都會睇下唔同字既擺位
會唔會有其他意思/歧義
咁都照跟個排序 實有佢意思啦
收皮啦 落場和理非就屌 誠仔講埋啲模棱兩可 雙方都可以過份解讀打j既野就含到雪雪聲....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞