李 嘉 誠 回應頭版廣告

325 回覆
922 Like 95 Dislike

我們別再犯五年前的錯,好嗎?
https://lih.kg/1477040
點解佢做到首富係有原因
呢種說話唔係人人識講
一百個人有一百種解讀
模棱兩可
叫人唔好激動打公安咋嘛
佢咁嘅地位重會模棱兩可已經好好,你睇下其他嗰啲追住條撚嚟含
不推文回覆不推文回覆不推文回覆不推文回覆
唔通畫出腸?
屌你老母 一個李嘉誠佔咗成幾版,佢講乜都唔會出手嫁啦呢啲商家佬幻想佢歸邊做乜尻
中國二千年來最睇唔起商人 地位用做雞既差唔多
今日中共都係一樣 Mr Lee just a condom
唔想吹奏李嘉誠,雖然單睇回應好似親政府,但佢用得武則天做典故,都有一定的諷刺

Anyways 佢俾左新口號,大家用下
816㩒錢 816遮打見 818維園見
一直都係
P都照推

818維園

向內反攻內地文宣 向外爭取各國支援
小心冷靜 手機紀錄身邊所有突發場面
影低可疑特務去向 眾口鑠金 積毀銷骨

明勸:
因果由國 容港治己
4.6. 8.9 義憤民誠

暗諫:
倒果為因 逆勢而行:治國 不容港 由己
誠民自下而上 起憤義
力—>[size=2]橫拆鈎(兵亂)撇(剝離)

“力”撇一伸
“共”摘一肢

寄語:
自由中國 包容香港 法治自己[size=2]

不要讓今天的激情,成為明天的遺憾。

要用呢一份激情盡力爭取你現在要嘅嘢, 如沒有盡力爭取會成為明天的遺憾
鄧小平覺得共產社會就係資本社會嘅終點
之後先推改革開放
其實中國民唔民主佢根本唔care
but 如果民主化幫助達到終點佢會樂意做
誠哥早知老共d 賤招,叫我地冷靜d唔好中圈套

當年都有一車軍火送入天安門廣場

雖勇武,都要不失理智

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞