19/20 Nonjupas nursing(2)

392 回覆
2 Like 1 Dislike
依排迎新啲admin職員都出哂去幫手
HKU Nursing Offer God
求你
HKU Nursing Offer God
啊 但讀7年 好似真係好哂時間同哂錢咁 但你又講得啱喎
講真 自己係想入翻u 但冇一個理由比我去咁任性咁做 成日諗讀到year2明明捱多3年grad就出到黎做野 係咪值得再用5年重新黎過 因為咁頹咗好耐 煩咗好耐
收到email
waiting list
邊間?
hku
Cgpa幾多?
我有屋企支持我的決定所以可以咁做
但可以長遠諗 例如升職都會升大學生先
3.26
我都係3.26 但我係一早收到Twc hd nursing
Ching 我2016 DSE 之後求其拎左個degree(東華 medical science)讀左一年退左學 去SPACE讀左兩年asso nursing 然後今年入返HKU yr 1
讀第3次yr 1 讀8年拎個nursing牌
但我個人覺得係值嘅
我入左cc讀兩年 最後直接收poly senior offer但係無揀到 入左yr1 屋企人起初都唔支持 但我覺得asso兩年所學嘅同u始終唔同
同你經驗有d似
都係hku yr1
今年學店Nurs Yr1想apply non-jupas要幾多月報名?🤢據聞係12月-1月但怕sem1成績都未出
巴打有冇識人攞住igcse走(中文 2)
我係今年space nursing fm 我就係中文二咗嗰條染頭:~
識一個考igcse上CU (cgpa 3.8x)
另一個考igcse入養和 (cgpa 3.2)
明白了
Dse數學1左,而家學店讀緊asso係咪一定要考多次數學報non jupas先會有offer
唔一定,睇學校要求☞我聽過嘅答覆
過來人身份勸你yr1就考返數學
唔好諗住僥幸過關,諗住GPA攞高分就算
你考返個數學到時就唔洗煩,有好無壞
同埋一定有更多選擇!
譬如nursing school都要求3322/2222啦

趁仲有d記憶嘅時候考返
唔識都可以問下身邊嘅同學
如果唔係到時報jupas先嚟後悔就太遲
加油💪
hd/asso唔係都要收全2?
我其他都正常呀係數學1左咋我都唔知佢點解收
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞