係咪覺得太多post太亂?我地整左個策略、行動、文宣方向精華 [2]

922 回覆
397 Like 3 Dislike
剛剛參考過巴打個portal,我認為相當有用,但係睇連登既人未必會轉用portal (portal可不作即時資料流通用途)
不過,我認為portal可以成為強大資料庫,而用資料庫既主要有兩類人:
1)文宣組,外交組(如民間記者會)
2)分析組
當然應該都有朋友偶然想翻查資料,“溫故知新“

故此,我提議以下分類:(唔知可唔可以分咁多層?)
大category:(暫時諗到咁多)
1)行動討論 (連登網民意見)
-即將發生之行動
- 文宣資料
- 實質行動
-過去行動檢討
2)重要資料 (全事實資料性,來源包括報章雜誌,電視電台)
-國際局勢
-香港政壇 (包括各政黨,政客等發言)
-警權濫暴 (包括所有照片(用日期及地點分類),傷勢圖,訪問等)
-民意取向 (如街頭訪問,意見,支持等)
(主要收集對我地有利既資料)

諗諗下,好似同巴打個原意係咪有所出入…?
自己都諗緊做 原來有人做咗 幫推
再推
再推
Push
推啊
新手上路

721 811
push
求推求推! 香港人可以試下noise making protest!

[推膠招]全民係屋企都可以示威:Noise-Making抗爭法
https://lih.kg/1469010
721 811
多謝支持
可以留言報料呀
Push!!
我諗我地依家做緊既就係1)行動討論個部分
第2部分都好重要但係我地focus(其實係唔夠人手)
同埋我知有幾個團隊做緊類似既野啦
Push
Push
721 811
Push
我諗我地依家做緊既就係1)行動討論個部分
第2部分都好重要但係我地focus(其實係唔夠人手)
同埋我知有幾個團隊做緊類似既野啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞