係咪覺得太多post太亂?我地整左個策略、行動、文宣方向精華 [2]

922 回覆
397 Like 3 Dislike
好多巴絲都覺得資訊太多太亂,有需要將重要既討論帶番出黎
我地傾左初步idea之後就決定重新開post宣傳

我地用trello整左個連登精華post集合
將即日重要、高質既討論post集合埋一齊、帶番上水
將相關既post分類+放埋一齊,簡潔呈現唔同種類既POST,等大家更容易搵到相關既post
除左可以將沉左底但重要既post拎番出黎之外,都可以避免帶風向既情況
每幾個鐘update一次
有興趣既巴絲可以bookmark左佢

https://trello.com/b/IRrY8V1N/%E5%8F%8D%E9%80%81%E4%B8%ADlihkg-portal

依家都好需要人幫手update/宣傳
/包括啲咩post
以討論、資訊為主
類別包括行動方向、文宣方向、戰術討論、支援行動(例如罷食app、街站post)、賽後檢討等

/唔包括啲咩post
1. 無即時既行動資訊,因為已有612 reminder等tg channel
2. 無行動指南,以討論/檢討為主
3. 無文宣集合,有巴絲反映728文宣公海等group太難搵圖,可以做文宣集合等大家易啲搵圖,但係因為文宣既工作量太大,我做唔黎,但歡迎巴絲加入一齊做。(好似已經有人做緊類似既野,但無乜人睇)
4. 唔係黑警資料庫,原因同上

/可以點樣幫手?
幫手留意下有咩重要既討論post我無放到上去
依家極需要人幫手update
我地睇唔晒咁多post呀
同埋有人cross check,可以避免被帶風向

又或者建議下點樣分類會更加清析
因為現時都係初步idea
PUSH
Lm
推上去呀
係咪覺得太多post太亂?我地整左個策略、行動、文宣方向精華

https://lihkg.com/thread/1472357/page/1
包括行動方向、文宣方向、檢討、戰術等等

===================================
大家可以幫手推呢個
又或者進一步將整合左既post既內容整合一次
將重點re-post上連登
Trello 好野黎!
多謝總結,推!
United we stand
手足呢舊野高汁呀,但係唔係人手update架?
係呀屌
就黎手斷
好彩有個巴打幫手
好野要推
多謝你呀,我推多幾次文睇吓會唔會有人可以幫你分擔下啦
推上去
thanks bro
pish
幫手push
建議你放fb 宣傳
連登d人會睇返連登app

你應該target唔睇/少睇連登嘅人好d
Push
facebook我真係唔熟
絲打可唔可以幫下手去fb宣傳?
其實唔淨係方便大家搵post
進一步我想做到既野就係整理已經集合左既資訊
放番上連登等大家一目了然
今日有咩討論,有咩建議之類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞