(有圖) 國際輿論戰已經輸緊,運動步向衰亡

417 回覆
786 Like 402 Dislike
如果唔用支那拼音,用正常英文名,個鬼佬已經睇咗

如果係第一次了解呢件事,而係一個支那人同佢解釋誤導

咁已經令佢地有一個先入為主嘅概念
捉到一隻五毛
其實要打動嘅係政要,根本唔係一般人嘅諗法
發夢聽人講過:
去各國領事館門前靜坐 交信俾外國領事 正式搞上國際 而唔係send email 上外國頭版
用中英文表達訴求
唔沖 唔武勇 因為冇需要對外國領事武勇
我哋要嘅係更多關注(本地同外國) 叫政府回應

第一:
對廣大市民冇咩大經濟影響又唔會俾人屌
身邊好撚多人反感塞機場 遊客都有啲會反感
不過領事館前靜坐 就冇呢啲問題
啲中立撚成日話「你表達訴求還表達 唔好阻人搵食 」
依家佢哋又唔係領事館返工 阻唔撚到佢哋

第二:
班狗狗唔會係領事館門前放煙 開槍
我哋又唔沖 又唔破壞 就唔會俾位啲狗狗入

第三:
靜坐遊行相對和平 好多和理非都願意出嚟
又可以俾人哋睇到我哋真正嘅訴求 

以上意見聽人提過 唔係完全出自本人
有錯就屌啦 求改進/等大家意見睇下可唔可行
612, 721, 811
光復香港, 時代革命
五大訴求, 缺一不可
不受傷 不被捕 不抹黑
不分化 不篤灰 不割蓆
其實美國人視野喺好狹窄
好多人未出過國 連其他洲都未去過
所以唔會知中共手法有幾賤
唔使多講 直接推葵芳放煙 近距離行刑 打爆眼呢啲片就得

有時視覺衝擊勁過一堆理性文字

利申:喺美國4年讀U
我只認同後一句
Push 818
巴打 你唔係一個人作戰
(民意)不如圍林鄭
https://lih.kg/1470542
612 7721 811

我已經block咗過百個五毛
留力唔好同佢地辯
文宣唔等於要招呼五毛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞