我係國泰頭等貴賓室常客:塞機場係最成功既運動,因為...

2103 回覆
6627 Like 66 Dislike
[朋友仲係P牌, 呢個POST我係代佢出既]

...終於搞到班社會上真正有錢班人

機場貴賓室入面班人,就係林鄭心目中既stakeholder. 塞機場,搞到佢地,先有用。

就算我地犧牲幾多條人命,對呢班人嚟講,都不痛不癢。但阻住佢地2分鐘,佢地就會嘈到拆天。

點解唔放催淚彈?因為貴賓室冷氣系統唔可以留有毒氣,要顧住班有錢佬。

咁多日,無領事落過場。一塞機場,澳洲,英國領事都要落場。佢地係示威者最大既保護。

咁多日,侵侵都無係Twitter 主動講香港。一塞機場,連美國總統都要出聲。

機管局無可能再停止機場運作。一停飛,我地無飛機返,就無飛機出。人地機場又塞住d飛機,又無飛機用。

成功搞埋人地個機場。係香港咁獨特既地方先做到。

作為一個頭等貴賓常客,咁多位巴絲,機場行動不要放棄。頻率及行動細節可以傾。但點都要定時返一返機場呀。

光復香港,時代革命。
大家撐住,唔好俾香港變新疆!
Push

[輸出革命]由今日起,不叫港獨,改叫「廣獨」
https://lih.kg/1447204

其實我地係唔需要洗佢地腦,甚至唔需要接觸任何人,要做既野只需要貼去多大陸人既地方都係廣獨/粵獨poster就得....
只要將廣獨思想文宣貼到通街都係,中共見到就自然對放自由行落黎有所顧慮,將廣獨思想輸出從而增加中共管治成本同時減少自由行黎香港

巴打可以用下面條link去印,set左a5 size
https://drive.google.com/open?id=1Inb3LozLechFax4NQN-nC01aVeLJE2Mv
推,不過P推唔郁
自推一下
大家停一停,唔好再話自己手足喇。。激動既有佢激動既原因,加上星期日之後有邊個唔嬲呀?大家可唔可以係唔同身份角度諗下呢?大家都係香港人,矛頭都係一致,對準政府呀!!唔該大家理智d諗諗再行動,其實有冇鬼都係一樣,睇返場合睇返當時既形勢處境,亦都係旅客個角度去諗下啦。尋日我地真係有唔岩既地方架,試諗下尋日d機係未取消既情況,旅客delay佢地上唔到機,班機照飛,錢照袋,旅客比左錢冇得搭機係咪會燥呀??唔該各位手足理性少少,唔好比d唔理性既人帶到啦。。既然我地人手唔夠多,做唔到癱瘓行動,咁咪轉第二個策略,做宣傳,等夜晚多d手足入黎做返前一日做既野囉,而家比人唔理性既帶風向做過激既事,你覺得邊個最開心呀?林鄭呀!!
btw重點:唔好再話自己手足喇,咁做都做左,一齊諗下計點解決/舒緩呢件事啦好冇?
仲有獨立思考!!大家都係聰明人,比我聰明100倍都唔止。
Push push push
P牌都照推
真,機場內一定放唔到催淚彈,冷氣系統清唔撚到

一齊享受下
大家唔好放棄
工作上都識唔少有錢人,好多人連飛都唔敢飛、根本唔敢入機場。外國來香港BUSINESS TRIP又取消晒。

今次真係影響到班WFC既有錢人
個個話攬炒,但原來呢樣唔做得果樣又唔做得,炒條撚咩
[理性分析] 主動塞機場離境閘口對整體大局之利弊
https://lih.kg/1465646

有見各位手足正為應否塞機場而嘈個天翻地覆,而忘記左成個抗爭大局,大家而家係時候要冷靜落黎,好好思考下究竟主動塞離境閘口係咪對成個運動,尤其係爭取普選有利。

有人話塞離境閘口係低成本之餘,仲可以借癱瘓機場嘅經濟活動向林鄭施壓。冇錯機場係比起喺街頭面對黑警為之要安全,但林鄭有老共背後"止暴制亂"呢個硬order,基本上冇可能會全數答應五大訴求,尤其真普選,理得你有冇塞機場。以目前形勢其實只有一樣野係可以迫使中共同林鄭答應搞真普選,就係美國嘅人權法案甚至係香港獨立關稅區地位。所以要迫使中共港共答應訴求,只能訴諸於世界上唯一可以制衡中共嘅力量,就係美國。塞機場離境閘口係會令林鄭繼續洗腦式咁話示威活動令香港經濟蕭條,而唔係令佢跪低。

塞離境閘口其中一個弊處當然係連累本來我地需要籠絡嘅外國遊客返唔到屋企,但事情絕對唔係咁簡單!!!如果塞離境閘口嘅行動持續,啲機都係飛唔到嘅話,遊客嘅不滿情緒係會升溫,呢個時候黑警黎清場嘅話,遊客+有睇香港新聞嘅外國人係會有機會諒解黑警嘅行動,而下意識將黑警暴行擺埋一邊,咁個勢就會逆轉,我地喺機場向遊客宣傳五大訴求同警暴嘅功夫就會白白付之一炬!原本國際頭條講緊中共港共如何使用黑警暴力鎮壓人民,都會變成機場被示威者堵塞,中共港共眼見你地塞機場嘅幫黑警拆彈,肯定笑到抽筋

主動塞離境對我方形勢弊大於利,各位真係要三思。不過點都好,大家都要不分化,不割席!!!
自推一下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞