侵:中國終於肯出解放軍平亂了 香港將會安全

165 回覆
36 Like 204 Dislike
仲記得trump之前形容示威者為「暴徒」
而家就話終於出老解,大家將會安全
打貿易戰打到傻左 唔理香港人安危

https://amp.scmp.com/news/hong-kong/politics/article/3021067/chinas-top-diplomat-yang-jiechi-accuses-us-fanning-fires

不推文回覆
侵侵: 香港人關我撚事。
侵掛住搞選舉真係who fucking care到咁
所有人應該冷靜和平安
咪阻住我搞選戰
樓主唔識英文?
佢叫大家冷靜克制 無死人佢就唔會干涉
因為條友仲想傾貿易協議
樓主英文lv1?
閱讀理解零分
特朗普(Donald Trump)政府向官员发出指示,要求他们对香港反政府抗议活动的回应要保持克制,因为担心任何支持示威者的公开声明都会破坏美国旨在与中国达成贸易协议的努力。

在今年6月份数以十万计民众开始走上香港街头抗议之际,特朗普政府官员正致力于恢复一度破裂的美中贸易谈判。
我地唔好再兜了
trump咁耐以黎都係wfc
“I’m not involved in this”
五毛英文喺咁上下block
樓主已confirmed 係鬼,大家要勿推文回覆
樓豬咩英文程度?咪柒好冇
樓豬小學未畢業?
唔好講我地,得你兜啫
殘體狗屌你老母
翻譯都唔撚識用?
侵: 香港既事點解要賴落我同美國身上
樓主英文 F?

絕不割蓆,唯要改進

813 之事其實情有可原,因為比人射爆隻眼真係好嬲,我地大家絕對唔會割蓆,但我地亦都要持續去改進,希望運動可以更上一層樓邁向成功之日,我地要一齊尊重,正如人人平等冇話邊個大啲有得話事啲,有咩提議大家投票決定,呢個亦係民主真諦,我地亦要每日一齊去檢討得失,正如人人都會有失誤嘅時候。

古今中外所有社會運動總會有失誤嘅時候,呢個係好自然亦好常見嘅事,可貴之處就係識得自省,至少我覺得813 呢一日明顯唔係end game 嘅一日,如果有朝一日真係end game 嘅係一戰竟全功嘅時候咁到時我地做乜嘢都可以,但喺呢一日來臨之前嘅過程上,我地唔可以急,仇恨係要記住因為係一股推動力,但亦要避免比仇恨支配行動,古今歷史上每一場運動係需要好長時日去完成,而且過程係一定會出現爭拗,除咗不割蓆不分化,自省改進,檢討得失,去改善下一步行動亦係成功之道。

已經發生咗嘅事我地冇辦法再去改變,比人射爆隻眼真係好嬲所以我地亦冇資格去怪責甚至割蓆,但我好希望呢場運動可以成功,而呢場運動其中一樣重要嘅係自己要有一個自省精神,一旦出現失誤就要反省,反省完就要檢討,吸取教訓,下次再可以做好啲,人數亦會keep住多,人多就可以贏,如果出現失誤唔去檢討,唔尊重對方互相指罵,只會不斷重複失誤,人數會變少,最後重演2014年雨革失敗歷史。

完美係一種永遠唔會達到但可以追求嘅哲學,所以我地只有不斷改善自己,互相指正,幫大家補鑊,一齊進步,一齊向成功之日進發,煲底之日我地仲要一齊慶祝
你唔出老解陣壓,點樣要求聯合國制裁你
依個on9仔露曬底
機場果然係重中之重
收皮啦!
唔識英文咪亂po
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞