[勇武正名化]勇武兄弟可唔可以暫時按兵不動呢?

45 回覆
49 Like 4 Dislike
其實星期日政府畀左張好牌我地上
就係有警犬混入咗去示威者度
再加上政府一直都將我地嘅訴求spin咗去勇武示威度
如果就住呢個機會,勇武按兵不動一陣,應該可以做到好好嘅效果

1. 之前所有畀人話係過火嘅勇武示威都係被警察煽動而成,而家抽出咗啲鬼,我地係有能力可以好和平理性,唔係嗜血暴徒

2. 藉呢個機會畀我地回歸和平理性(有理由咁停手,而唔係自己突然冷卻),政府就冇藉口話示威者暴力,要再次正面回應訴求,而如果政府都係唔回應,咁勇武再臨,以至勇武升級嘅大部分責任都會落返喺政府身上

呢個動作唔係叫勇武退場,完全係出於戰略考慮
你可以當為一種停戰和談,或者係最後通碟
一切都係為咗正名化之後嘅勇武行動
而且好老實,呢一刻好多兄弟都好需要一刻嘅冷靜,去戰勝心中嘅仇恨,集中返去我地嘅訴求度

我知我嘅見解唔獨到,但應該有唔少兄弟有類似諗下

以下係開放討論

光復香港,時代革命
推一次
push
推多次
如果有巴絲讚同嘅幫手推下啦
陳雲:中共在機場引誘香港示威者犯錯,破壞我的中場休息的策略。我提議中場休息、暫停武力衝擊,改為文宣與和平展覽,是要定格在星期日晚上香港人的純粹受害人的境地,之後交由國際社會支援香港。
如果示威者偏偏要破壞我的策略,那我只能任由他們。你們如果在期間逞強而打傷打殘了警察或黑社會,現在援助了香港的外國政客將會很尷尬,往後也不必期待人家放心來聲援你。你等共產黨直接統治吧。
今晚,特朗普總統用推特宣布中國調兵接近香港邊境,他在製造中共大軍壓境的局面,方便美國介入香港,故此各位必須稍安毋躁,不要輕舉妄動。
機場的環境,眾目睽睽,三層樓的觀眾在看着你,沒有街角暗巷,你打人的一舉一動都被拍攝和頂證,是中共用苦肉計來引誘示威者動武,彼此泥漿摔角,大家打個和,令到無人佔據道德優勢的好場地。
我也是那麼一句,你要逞強,可以過羅湖那邊打中共的,毋須留在受到若干殘餘英式法治與國際監護的香港。你留在香港來鬥爭,本身就是一個策略的決定,那麼為什麼你不聰明一點呢?香港建國之後,你要打中共,可以參加軍隊來打。忍耐一下吧。
其實一咪靠死衝個效果未必會好過你蓄一下力再衝呀
佢而家話有暴力衝突,咁如果喺發現臥底之後冇任何衝突嘅話
大家冷靜下
唔割蓆唔分化
係,根本係一張大好嘅牌,嚟好浪費
*唔好
其實你唔好睇邊個寫,遮住成篇文頭兩隻字
抽返佢個核心意思出嚟
佢有佢道理
我相信好多巴打都係咁既諗法,我用佢個名,只係想引人睇。佢呢篇文的確講出道理。
其實逆思考去諗,今次政府會以為自己贏晒,示威者會內閧,武勇派會收皮,有商有量的和理非會主導返個運動有返大台,然後求其開一兩點妥協就搞掂成個運動。

你甘願進行敵人預先寫好的劇本嗎?2014點收科同而家如出一轍,敵人的支持者可以不分是非盲撐到底有晒隊形,難道同路人包容我們一次犯錯機會都唔容許嗎?

請繼續支持所有勇武行動,可以提醒佢地更乖巧處理一些衝突,但不要再次抹殺勇武之前的付出,更不要和理非大台,那只會跟著敵人預設劇本去走。

不指責,不割蓆,不篤灰。
要靠818
走啦死黑警

之後真係走果時塞住唔比警車走

大惑不解
818前。唔。好。再。入。機。場。
只係暫時 當政府又當和理非冇到果陣就要靠你地la勇武手足
btw push
勇武嘅前線們,橫眉冷對千夫指,俯首甘為孺子牛。從來只有暴政,沒有暴徒,感謝勇武前線日以繼夜以命相博 ,方令暴政黑警不致對我們任意妄為,勇武派願意為我們擋子彈,那現在勇武派將面臨巨大的輿論壓力,你們會為他們擋嗎?
勇武唔會聽你講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞