[飛機受害者]唔好講咩道歉了,我要錢

196 回覆
67 Like 1773 Dislike

比你班卜街暴徒搞到要被困海外,翻到香港都破產了

喺機場聽著百幾人講冇飯碗,十幾人直接接call冇左飯碗啦

被困嘅唔係你地,老左要搵工嘅唔係你地,唔會明有幾大件事。
等同我地冇食子彈唔知有幾大件事。

立即成立被害者基金,比受害者一個較實際嘅交代
自推
俾你返到黎 呢個香港都再唔係香港 都唔會有你份工
有無辦法聯絡本土酒店 眾籌俾佢地
等旅客憑機票可以優惠價入住?
有$唔俾義士俾三唔識七嘅鬼佬
樓主收$0.3
你都痴線
政府做錯做咩要我地埋單
唔合邏輯喎

旅遊保險咪claim到
冇買又唔衡量風險都係要自己食架啦

嗰陣法國示威都係咁㗎啦
https://blog.moneysmart.hk/zh-hk/travel-insurance/%E6%97%85%E9%81%8A%E4%BF%9D%E9%9A%AA-%E6%B3%95%E5%9C%8B-%E5%A4%96%E9%81%8A%E8%AD%A6%E7%A4%BA-%E9%BB%83%E8%83%8C%E5%BF%83-%E6%9A%B4%E5%8B%95-%E6%81%90%E8%A5%B2/
我都係受客者,我係自己人,有冇人幫我?
我買能左唔賠丫
你都ON9
政府問題做乜撚要我地埋單
除非你買左取消有得賠
上網睇左 700幾蚊 賠得個2-3千
正常醫療個的唔保呢的
此post已完

善用不推文回覆
鬥射波
你上一手同事扮後生仔......

鐘火八重

1 個月前
[問就業]想搵工,但身體唔好
1 個月前
等緊入topup,想搵下錢,但唔知點起步。

https://lihkg.com/thread/1284007/page/1
矛頭指返向政府

我地叫撚左佢地唔能撒丫
政府:
你都on9
示威問題做乜撚要我地埋單

你咁諗就真係on9啦
示威真係政府問題,冇得射
政府埋單啦仆街

五大訴求
缺一不可
我係後生仔,我只係講出成立基金嘅建議,機場啲人嘅苦況同怒火

我唔係後生就唔係咁語氣啦
但我走唔切,我支持你地,但你地又唔支持我
我冇地方住唔
求carry
我都想有,一仙都多謝了
我有機票 連登有愛
我係今日機場受害人之一
13號本來收到消息 航班取消左
但我同同行友人一直都堅持留守
到左飛前半個鐘度
無啦啦收到航班正常升降同final call等等
我地乜都未整 行李未寄倉 boarding pass都無
全日下午都無airlines staff出現過,self check in都唔成功
就係收到final call後 見到離境大堂一堆人就湧左過去問咩事
佢話有boarding pass 就上到機
我地做左online check in 但generate唔到張boarding pass出黎!
離境d白衫security 叫我地搵AA同事幫我地
但搵哂成個機場都無
佢地最後3 4點零晨先出番黎
而我地同一眾外國人都因為整唔到boarding pass而上唔到機
機就走左 我地打爆個CS hotline 聽到既係唔到版本
有d話14號有機 有d話要補番高過原先張機票既價格先有飛機重要係15號先有

你地明唔明有幾無助 班機走左我地上唔到變左我地no show 保險唔包 無保障 再要睇自己所屬airlines有無reschedule 另一班機 如果reschedule完唔係朝早/中午機 又延誤或取消 我地係咪又要訓多幾日機場?
你都戇鳩嘅去做乞衣啦幾有潛質
I know that feel bro
我都係咁
我唔知點算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞