民間新聞部 成立!! 第一篇稿 8月13日機場衝突

147 回覆
246 Like 24 Dislike
尋日個位付國豪記者
係8月12日亦有出現係機場
但佢做出現既時候係用記者身分出現 但係 佢冇穿著任何記者既衫

佢呢兩日講野前後矛盾 兼可能講左兩次大話
所以手足綁住佢係絕對合理 因為佢兩次都身分可疑

一次記著記者衫話自己遊客
一次記著黑衫但話自己係記者

如果呢個資料你有用既我可以補圖
辛苦晒
感謝你地漏夜趕製
推 有冇可能整埋英文版
813 重點

1)
中國公安派卧底到機場示威
喬裝成記者及示威人士 直接破壞一國兩制

2)
香港政府連同機管局及各航空公司串連
企圖製造示威者癱瘓機場情況

3)
香港警察主動衝擊機場內示威人士並對女示威非禮
在機場範圍用槍指向遊客及示威人士
咁樣記招遍地開花
驚唔驚分薄咗民間記者會獲得嘅attention
搞到全部抗爭記招都無人睇
係咪叫連報
只要暴政仲係稱呼黑衫人為暴徒,我都唔會同勇武割蓆!反正我地放個屁你地都會話佢地暴力喇
仲有黑警想打無辜路人!!
結果義士救番
可以提埋對誤傷左保護人道處治公安既鬼佬記者感到抱歉 承諾下次xxxxxx
唔可以全盤否定癱瘓機場
致歉可以,但要強調我地別無他選先至逼於無奈咁做
要做受害者,要動之以情,曉之以理
推!
1。環時個個有傳有刀 希望有片 咁先喺合理拘捕佢 但影大頭就拉人就出師無名 應該要改一改 首先發現佢身份可疑 跟住佢一時話自己喺記者 一時喺遊客 喺書包發現刀 為左公眾安全 原意想拘捕佢想交比警方 但警方一直都無出現
2。記者,救護喺中立 ,但由69開始 示威者無對以上人士使用暴力 將琴日打人既人推比警方
[機場抗爭]呢條計好惡毒,大家幫手推上熱門睇下點拆
https://lih.kg/1468629
Push
721 811
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞