曾健超:「做法不完美,但可接受,要改善。」

657 回覆
2146 Like 21 Dislike
要改善,聽日就即刻有改善機會喇
老實講
要捉鬼,又要好睇
影出黎正面而有說服力
最好嘅方法,係叫記者去捉

例如第一次喺cwb,tvb記者追問個垃圾係唔係狗,成件事已經令警察單位無任何說服力

我地手足圍鬼,就一定有"人" 會打鬼
只要唔比佢走,叫記者過黎
1.說話盤問技巧比我地好
2.大大個cam影住佢點答都係死
3.夠正面,夠公道
4.只要比所有人知入面係有鬼,自然就無人再信警察單位

簡單講之後做乜都可以,因為根本就係警察滲透到各層面而令暴力不斷出現。
佢呢一步好毒,但因爲太毒,同時風險都太高
因而有太多野比我地去反利用,要珍惜

Media時代,用media去解決問題
用media去令對方不斷失敗
任何外力,都可以係助力
鬥無恥有咩意思,記者會受你呢套咩?
一陣搞到記者反感仲衰
gogogogogo
再做好啲
警察撳低女遊客,舉鎗片
http://sendvid.com/4vui0ihd
滿分
冇人話要真心引用唔認錯,但可以講幾句出嚟嘲諷一番
做法不完美,但可接受,要改善。
不割蓆
不篤灰
不指責
push
完美活用

識玩

所以連登睇太多會跌入陷阱
model answer
「散播失敗主義」,即 block
大家屌人記得善用不推文功能
請各位踴躍啲打分化撚
重要野,要推。永不離棄義士。核彈都唔割。保持謙虛,行動大膽
試著說 Hit and run + Be Humble。不要說 Be water
- 游擊戰為主,路障戰,陷阱戰,遠攻戰,3方配合游擊戰
- 與警狗保持長距離防線,防止狗突然衝擊,可以安全退後。
- 短期防守,絕不長期守。
- 如果見到警狗開始佈防,就要立即全部人轉場地,令佢地on99咁浪費時間
- 如果沒有辦法反擊畜龍或水車,不要等待畜龍或水車出現先退後。一見到佢地身影,設路障或陷阱後就立即退後。
- 絕不硬頸,不能硬碰,更不要企硬對峙。
- 不留戀任何戰線地點,要流水式打擊,打擊完就去下一個目標。
- 聽同伴意見,不被捕為主。
------------------
光復香港,時代革命
不割蓆
完美回覆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞