中計!!唔小心阻到人!!民意無左!

72 回覆
230 Like 48 Dislike
你地而家個目標係要政府攬炒蝕錢
迫政府回應訴求啊
阻到起飛咪岩囉 最好黑色旅遊警示
成班潔癖既話呢樣唔得 個樣唔得

咁樣元朗有反對通知書你又入去?

做任何事情都一定影響到人嫁啦
你遊行都影響到嫁
一定有野要犧牲
等價交換啊
塞機場呢個籌碼都無埋既
不如真係返屋企訓教

不分化不割𥱊不指責

核彈都唔割
革命不是請客食飯
你唔同意佢個做法無問題
但唔好屌人係鬼

唔岩傾到岩
次次一有威脅到政權嘅活動出現,
就有民意燃衝出黎大叫失民意呀失民意呀,
都唔知係五毛定真心膠,
你地真心覺得有抗爭方式係有效而又乜人都阻唔到?
遊行靜坐都會阻路俾人屌架啦
香港又唔係民主政府,會聽民意,
你仲想攬住民意過世?
文宣到有700萬人同你一齊遊行,政權就會屈服?
文宣到全世界強烈譴責,佢地就會出兵幫你打政府?
自己香港要靠自己救,唔係淨係有民意就得,
任何威脅到政權嘅方法都要試,
各有各做,核彈都唔割
民意民意民意。「民意」係啲乜?

「民意」就係Q埋雙手咩都唔使做,然後第二朝瞓醒五大訴求就達成,跟手一齊BBQ跳起大團圓結局。抗爭過程入面,最好咩都唔好煩到佢地、唔會阻到人、唔好變成滿手鮮血、要顧及型象,唔可以俾位人入。

如果你要執著既「民意」係呢一種,咁sorry 我都係帶番個頭盔同豬咀上前線先,你繼續慢慢瞓。
但當某一日你瞓醒就話我知,我拎埋裝備帶你一齊上戰場又點話。

我願意係你未瞓醒既時候守護住你,但都請你唔好責怪我係打生打死既時候會破壞到你型像。因為戰場上面已經得番我同你兩個人,我地無路可退。

不割席、不分化、不篤灰。
和你飛定阻你飛呀而家?

係 琴日係咁啱封到機場 但係個目的係咁咩? 和你飛係要宣傳比遊客知香港發生緊咩事 警察有幾咁濫權 政府有幾咁垃圾

你封到機場咪當bonus囉 而家唔夠多人既時候點解仲要夾硬去做呢?而家唔係要遊客 甚至係淺黃對我地反感呀
支持!
唔通洗返工有糧出!?
我未試過咯!
我地要做既係將唔支持我地既人變成支持我地。

態度上大家都要好d. 維持返之前我地拎左人紙皮要擺底返錢比婆婆那種溫柔。

雖然冇能力代人比酒店錢,但都要用好d既態度去解釋。
民意唔係我地朋友
就算自己唔贊成阻到人 都唔會割蓆!
我地喺arrival hall坐 你地喺departure hall坐
各有各做 加油呀手足們
停止散水分化 尊重前線手足
我同意,最少要睇起上來唔係我地夾硬來
太多引風向post
不如集中推公安post啦

內地公安及警察合作帶備木棍在機場製造騷亂,被現場示威者抓住
https://lih.kg/1462882
大量post捉鬼 好痴線
轉移視線啊
塞地鐵個陣你又識講阻到人既係林鄭
好啦塞機場又話係自己人阻到旅客
唔識同旅客講係政府迫我地咁做?
要怪就怪香港政府(獨裁者)
唔係怪d反抗既人
話左各有各做兄弟爬山
唔認同既咪做你自己認同既事,各有各做之ma
大家一開始就講好左咖喇
雖然我都唔讚成停你飛
但係核彈都唔割呀

民意,唔代表一切,但係絕對重要,並唔係對政府,而係對人民,有民意先令你出師有名呀,缺乏左民意任何民主運動都冇可能成功

一定有人話民意唔重要,但係你試諗下當時中共都係用民意打低國軍,用中國式共產吸引左幾多支持者?同你講民意唔重要既,請叫佢諗清楚,或者你查清楚佢

係咪又唔記得呢段?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞