航班無取消! 但check in暫停! 機管局想令所有旅客上唔到機又唔賠錢

660 回覆
1279 Like 10 Dislike
唔好覺得完全停先贏,實際已減低效率,我走前有個鬼佬發晒爛渣
講左十萬次人地扮取消
禁區入境處控制
我後悔咗沒影相
你依張舊圖來,本身夜晚既機都取消
我就啱啱搭巴士走咗
你唔信去現場睇下囉
就算你去到,你都入唔到去海關
呢個太舊,有冇其他航班係同樣情況?
大家出來都係為左追究黑警責任,逼政府正面回應。救護少女被爆眼,青年被私刑,佢地付出左好多好多。

難道我地和理非到連「塞機場」呢一步都唔肯踏出來?

主張:
1)講明邊一日係塞機場,旅客自行衡量風險。

2)右手繫上白色絲帶寫住道歉,向受影響人士致歉,也表示對受傷前線致敬。

3)塞離境,逼外國旅客尋找領事館解決,入境繼續宣傳。

大家睇完同意嘅,可以改良再出行動post.

#黑警做初一,我地做十五
就係7點個陣仲show cancel,但8點就起飛左, 而家呢班機官網都係寫起飛,而且唔係一班係好多班都係咁,係咪唔識中文?
算啦,佢地點講都話佢地個朋友話係假,啲示威者封唔哂啲入禁區通道架啦

我有相都會話係假
其實我同其他巴打解釋咗咁多,俾哂驗證都唔明,真係唔知可以點令你明白
咁你見唔見到個display有啲機突然轉左預備登機或者現正登機同最後召集呀叻仔
你地block住immi係joining客入唔到去喳
轉機客照上到啲機無cancel你明唔明呀
機管局呃你喳
AA要d機出入如常
等d泊位可以空返出黎
有幾多客上到唔係佢地concern
你班on9 自己上 flightradar24自己睇啦 屌你老母冇咁好氣
立即做多次登外國報紙

而家準備起飛啦
發邊個爛渣先
我係上面咪話咋轉機客係搞唔到同埋班機無論有無客佢都係要飛走

依家一直搞緊個班係由香港出境個班
今日真係同平時好唔同,有班人連職員都差d 想打,又block 晒d 路,唔畀d 旅客一家大細d 老人家行過,之前都唔係咁

小心有鬼
我頭先幫朋友CHECK航班,明明18:00睇係取消,但佢話已入閘已CHECK IN ,我都以為會取消航班,但19:00轉返準備入閘登機,根本就係政府製造出嚟,大家明天見到取消可留意一下
好無奈
睇得出呢度有幾位巴打不斷向各位解釋航班並無如常取消嘅,都係業內人士/知情人士
目的都係希望出行巴打可以順利走到,甚至識穿機管局嘅政治動機
未相信嘅巴打們可以花多少少時間理解,而請不要用陰謀論猜度我哋幾位想分享機場實際運作資訊嘅巴打
//答: 其實機管局佢明知示威者塞住晒入唔到,依然咁樣比人check in,佢既行政係有問題,迫旅客賠錢,只要機管局cancel班機唔飛,根本啲旅客唔洗係到等係到屌我地。在者,根據在場職員同我講,職員係有辦法唔洗經示威者塞住既地方,帶到旅客入去上飛機。職員都冇主動提供協助,係佢地既問題。//

屌,即係旅客仲係有方法入到禁區,入唔到禁區唔關Road Block事啦
諗返尋日連notam都出埋但死都唔信
不過咁樣航空公司都一樣搵AA算帳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞