航班無取消! 但check in暫停! 機管局想令所有旅客上唔到機又唔賠錢

660 回覆
1279 Like 10 Dislike
好仆街
機管局係陷害緊示威者
咁賤
CX697又預備登機啦
Fact check 請影埋隻錶
以正視聽!我做旅行社,依個情怳係無可能收No show fee,亦唔會收change fee,甚至可以free cancel。其實最大損失係航空公司,因為可能被迫要成架吉機都要飛,依啲係硬蝕,無得唔飛,因為無客都要去接客,長途機更甚。
客人最多被迫坐下班機走,係唔會有收費的,損失有限,但依個情怳航空公司係無責任提供食宿,因為上唔到機責任不在航空公司,道理同打風一樣。
我想講,飛機飛唔到,傷得最直接係航空公司,之後係貨運,乘客最多係不便,其實唔會好傷。
一齊比壓力機管局

721 811

癱瘓機場係令佢唔可以飛 但係唔係要旅客唔可以飛
我地要嘅係文宣同癱瘓機場
Be water be humble
兄弟爬山各自努力 不分化 不割蓆 不薦灰 不受傷 不被捕
5大訴求 缺一不可 光復香港 時代革命
KA786喺Flight Radar出現了
起飛左之後就會改起飛, 等上唔到機班人無得追究
短期係示威者硬食,但過多三幾日,所有機都唔等客就走,你話邊個捐失大啲,仲有無人想嚟香港?

國際輿論到時一定矛頭直指當局安排失當,尤其係歐嚽國家,對和平示威真係好包容,視為基本人權。

大家撐住!!!!!
依加係CX468 就起程
狗到機場次次都扮取消 cls
有無咁L 自私呀,做人要做到咁
核爆都唔割,繼續屌柒航空公司
自己追post好多機場職員証實
自己上FR24睇都証實到
推呀屌
cax 機係airline自己set
佢地唔洗接翻啲客返嚟咩
btw知唔知airside萬寧今日最好賣既係咩
尿片啊!因爲好多家庭走唔到,共享大灣區榮耀!
強烈推薦 Flightradar24 app~
㩒圖一圈住標誌就出左圖二嘅樣,再揀返arrival departure 就可以睇到有幾多機有遲定早

到最後人地都係係twitter到屌香港人
航空公司可能會退錢, 但保險一家claim唔到, 因為AA個網寫正常起飛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞