《TVB台柱主播梁凱寧裸辭!》網民:果然無J錯你!

465 回覆
2870 Like 27 Dislike
[已fact checked]

有消息人士向《立場新聞》透露,TVB 新聞部正爆發離職潮,最少 8 人已遞辭職信,當中包括昨夜在銅鑼灣疑有警員喬裝成示威者時,高聲質問有關人士身份的 TVB 記者張家灝。

TVB 內部消息指,新聞部在一周內已有最少 8 人不約而同遞辭職信,但他們並非有組織地相約辭職,辭職的包括記者首席記者張家灝、高級記者陳逸思、記者兼主播梁凱寧、簡惠宜等。

====================

心地好個人真係靚D
大波寧一世平安!!
希望佢快D搵到工

===========================

2014係梁凱寧用個人fb maggie leung hoi ning
代表記者主播遞交聯署

無綫新聞部一批記者發出公開信,不滿公司管理層處理警方清場新聞的手法,稍後,12名新聞部主播聯署聲援。

無綫新聞部記者發出公開信,就公司管理層今日處理警方清場新聞表示不滿,認為「拳打腳踢」並非失實陳述,強調沒有滲入記者個人立場或情緒,只是客觀根據事實報道 。

12名主播約在今晚9時許,亦聯署聲援,並表示珍惜新聞自由,支持記者獨立採訪。12名主播包括梁凱寧、高芳婷、陳嘉倩、陳美茵、葉昇瓚、陳逸雅、黃德藍、羅鈺文、黃麗幗、姚雋彥、張文采、周嘉儀。

梁凱寧在社交網站表示,由於聯署的無綫新聞部記者及編輯,認為今次涉及編採問題,暫時只將記者同編輯簽署列入聯署信,以免外界誤以為發起工會運動,令今次聯署失去焦點。

============
以下更多J圖
寧絕為絕響
如果係真以後唔笑首席記者張家灝做垃圾版安得尊
如果覺得講得啱,唔該睇睇同幫推唔該
p牌仔嘅野冇人睇

(話我鬼都要講㗎喇)佔機場唔係無撚敵㗎,屌
http://lih.kg/dDbQKT
掙扎
一點機場”摺機”(香港手信)
https://lih.kg/1460051
今日有得抖就J你一次
高芳婷?
不如自己組隊網媒仲好,你有良心,全港人都會課金,搵得一定比你喺cctvb多啦
去做 PR 都大把人請啦
咁金盈隻臭雞咪紥梗???
冇做啦
好正
傻啦而家蘋果50蚊一個月啲人都要諗下
我最愛的女主播 絕對冇J錯
蘭桂芳除夕被偷拍都咁靚
港台請埋佢
入港台
冇咗份工,贏返個良心
賺晒,加油
臭雞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞