眼科醫生回應regina leung 嘅comment

125 回覆
585 Like 2 Dislike
機場keep 住和理
勇武keep 住搵仔

各有各做,兄弟爬山

光復香港,時代革命
已舉報
Report左不實報導
P 牌仔幫推
其實唔係完全睇唔到ge......
有時候如果你照facial bone,照面。如果你orbital floor爆左。你會見到d soft tissue嚮眼底。即係話己經爆左。

但呢d都唔係最重要架啦。其實呢個case,你目測佢隻眼爆到咁。其實基本上唔駛照都知佢爆左。爭在爆成點咁解。

但最重要真係照CT......或者頸如果佢比布袋彈打中。佢頭比人打中果下。會向後加速。你唔知佢有冇spinal injury。
最重要係佢頭向後加速,原理同撞車差唔多。你個腦連住外殼好多細靜脈叫bridging veins。你咁的mechanism of injury,有機會扯撚斷佢地,咁會流血。最恐怖係你d vein流血,就可能Sub-dural heamatoma。因為佢靜脈pressure唔大,佢會一直流一直流,未必識自己停。你唔treat佢就可能玩完。
所以CT先最重要。
藍屍 永遠只做鍵盤戰士
又唔撚夠膽走出黎
report呢個五毛page la
https://www.facebook.com/regina.leung
推撚到仆街!!!!!!!
點解pressure唔大反而會一直流一直流?
721 811
其實我地不得不學
藍絲係作野方面

我地既文宣過於真實
檢舉Regina冒充其人啦
我揀咗名人
Reported
我學果陣係咁講架炸。
好似話通常如果你artery爆左。即係嚮腦入面。如果佢high pressure, somehow佢會知道你流緊血,去到咁上下佢會識止血,或者d血管會縮去控制。
但係vein好似冇呢個mechanism

唔sure。呀sir就咁教。

唔合理啦
識blood clotting咖嘛
如果你個講法正確爆capillaries咪都唔識停
純粹好奇問下
藍屍:唔報警即係身有屎
但又唔能夠完全咁講。
blood clotting點都有佢極限。如果唔係,呢個世界唔會有內出血要做手術。唔會乜都clot到
以上講嘅係實彈,
布袋彈係用12號散彈槍(shotgun)發射,同9mm/5.56子彈構造唔同,彈頭帶熱同殘餘火藥都少好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞