荃灣綠楊新邨M座,全座都係比狗住!附近居民好危險!

365 回覆
1031 Like 4 Dislike
屌佢根本係何妖頭馬
快d讀條警例出黎
推返上黎,自己區自已救!

【緊急綠楊居民大會】

(代數十位綠楊居民通知)

8月10日晚上近百防暴警進入綠楊新邨處理一宗糾紛,涉及:
(1) 警察疑進入私人地方
(2) 糾紛源頭是疑休班警截查一位青年,截查理據可疑及是否有權
(3) 到場竟全為防暴警及達百人,推進時嚇倒很多街坊
(4) 港鐵的綠楊保安可能失職

將於8月11日 (星期日) 晚上8PM召開居民大會,商討對策,並邀請管理公司到場。
地點是綠楊新邨平台,OK便利店側空地。

希望街坊能廣傳!
不過甘講,綠楊中小學幼稚園都放暑假,果邊任你發夢,但係另一邊有老人院,同埋堅係老屋苑,好多老人家,大家都要克制唔好嚇親老人家。

M行動0811
福建計劃有些又咁啱?
圖左 豬手位
我ID有個P
荃灣到底有幾多福建幫話事?
細個就聽過荃灣中心、依家就知綠楊
仲有邊到係?
係,條邨好多老街坊公公婆婆住

今次有防暴入黎佢地已經好驚
鬧緊M座,又無人示威點解要叫防暴黎攪個邨
From tg group:

各位巴絲,其實荃灣今晚唔係冇事發生。

小弟由10點半左右,開始同班first a 企係千色滙,大鴻輝對面。本身想等到1點半就走。

1點15分左右,有街坊話有個黑衫黑褲,手有紋身的人攞刀。大家就係附近搵咗一陣,但係搵唔到。

到1點半,我同朋友想走先,走往地鐵站方向行。大約恆生門口,俾我見到黑衫人坐左係到,附近有架貨Van,白色,上面坐滿人。

我行返轉頭通知大家,順便遠距離撚左黑衫人一陣。點知佢真係攞刀追過來,我地馬上走。我地當中有first a ,有普通人。

我哋馬上四散,往地鐵站方向跑。
途中我仲報咗警。
喺地鐵站會合左幾個勇武手足,一行20人左右,就一直企係季季紅天橋上等。

最後,唔見警察,我地就3至4人一組離開了。

警察有打過比我,話到咗現場。我就冇Fact check 有冇嚟過。

不過黑衫人係真係攞住把刀沖過嚟,最近時,同我相隔20米都冇。

大家真係要小心。

刀,我真係搞唔掂😰😰

諗住今晚做校巴,點知都搞到咁
揾個amplifier 大大聲問佢地元朗個晚去左邊
咁要搵人係坐頭預防意外發生。。。。。
又一單,何君堯老婆係福建人,係北角開補習社
屌千絲萬縷

https://www.facebook.com/322991677859013/posts/1332579676900203?s=100000514452503&sfns=mo
要贏口啤,聽日要call 1st Aid 出席業主會,天口熱又激動,血壓一高就暈,一暈就幫手救,甘就攞滿分
區選就可以返d 淺藍鐵票返黎
巴打分析力甘好,試下係福建同鄉會d 料度挖深d, 可能會多d發現
麻包袋
今日震撼教育左綠陽
果度都有100人
大成功仲要冇人受傷
其實唔希望吹大雞幾千人入綠楊開居民大會
本身住綠楊嘅黎就冇所謂
但如果乜人都沖晒入黎
同班防暴鳩沖入綠楊有咩分別
話晒都私人地方
講真我真係好想拉何君堯同保皇黨落馬,
如果綠楊呢件事可以誘爆落去,希望荃灣人可以覺醒,一票不投何君堯&保皇黨
呢個去返雞先定蛋先既問題,佢唔出休班查證唔引防暴黎又點洗開大會?
雖然我同意唔好幾千人,但係一定要多人到,仲一定要出人帶風向,茅頭係警,黑,官(區議員) ,商(港鐵管理公司).
做文宣被動又難中 target segment, 難得有個實質因素可以分化區選大票源,唔用會唔會太仁慈太浪費?做呢件事已經唔洗用勇武,低成本高效益,何樂而不為?
寄陰司紙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞