絲打們點整指甲?咩款?(9)

1001 回覆
13 Like 85 Dislike
半甲/法式
追翻post睇到廢j絲話次次整600幾700態度都麻麻仲見到佢而家做緊9月7折 唔知啲態度會變成點
你有無指定甲師 同埋我個人覺得佢少貴架
你整soft/hard
我個人幾鐘意呢類甲 清清地 唔知整乜時整
廢j絲好似次次都係nailart而佢好滿意的
仲要咁撚串
祝佢生意興隆囉
唔係好識分厚同有high point
咁樣都有嘅整左幾多錢呢間野真係終極黑名單
有冇絲打會自己gel甲?會喺邊買用具
無呀
咩用具
修甲工具/燈機/死皮剪之類/gel筆/飾物/gel
你問邊種
啲態度好差
全部都係啦會淘寶定有冇邊啲鋪頭好
其實工具,燈嗰d淘寶隨便買就ok,反而係gel喺香港買返made in japan嗰d會好d!

請大家評下
絲打 妳隻中指花埋添喎
銼條嗰啲消耗品 同埋極多飾品 真係淘寶
燈就最好揀自動感應倒數 方便好多
(有一種係上面有4粒掣 次次都要撳 唔撳就擺幾耐照幾耐
我用呢部 每擺一次入去自動倒數30秒或60秒
同埋照到兩隻手 底又可以拆 掣係touch

Hard gel我用ibd 姊妹美容展買 會有平

死皮剪嗰啲 喺旺角買(上google搵下「美甲用品」就得) 貪可以拎上手揀

彩繪筆用brs 日本筆$50支 尖沙咀美甲達人

Gel就好睇個人 有啲牌子色靚啲 有啲刷頭好刷啲 都係自己愛好 練習就用國產gel其實無咩問題 都係睇自己順唔順手 我最近鍾意用leaf gel 都係美甲達人買

自己整
之前喺bmn學過整hard gel,雖然唔係好好,不過自己都接受到
食指好似m&m
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞