想分享小小同深藍父母對話既心得

66 回覆
57 Like 1 Dislike
同埋佢地普遍唔中意哦仔女直接話佢錯之類
冇錯,呢樣都好緊要 而家唔係要佢地承認佢地係錯
純粹係加一D新既野入佢地腦,佢地唔想思考 唔緊要
咪洗腦式,當佢地越睇得多 拒絕得多都會攰 自自然然就會冇咁反感望多幾眼 ,反對都要力氣的
推推
有刀手,有福建幫,有左膠 有督灰,有大台,會圍捕,玩大咗,失民心,要搵食,舊狗二哥好狼,下次先 聽日先 下星期先 下世先
https://lih.kg/1438863

兄弟爬山, 各自努力
不割蓆 不分化 不督灰
不被捕 不受傷
但自重我地用火計果下,佢又有小小反感,可以點解釋?

我同過佢講佢地都唔係亂燒野,純粹係燒自己帶黎既紙皮呀咁
巴打真係好有耐性
出完火攻個日,我同兩老講,出火就好似有一D朋友不擅長用言語去表達自己既意見,可能係我有提到運動初期其實係冇用火,呢班人不斷地去叫喊自己既想法 但政府冇人理,咁只好用火光去引人注意

我覺得提及呢d時要超級留意時間既順序,用簡單既語言去說明行動既升級,有一條清楚既path

當然最後我都係覺得要有耐性
原來你兩老都會在意火,所以老一輩都唔係咁鍾意用火計咁

不過都有解釋過,早期係有,係林奠迫到大家都唔知再可以做咩,所以就咩都試下博下咁
比佢地更加藍,支持出動解放軍平亂!
有刀手,有福建幫,有左膠 有督灰,有大台,會圍捕,玩大咗,失民心,要搵食,舊狗二哥好狼,下次先 聽日先 下星期先 下世先
https://lih.kg/1438863

兄弟爬山, 各自努力
不割蓆 不分化 不督灰
不被捕 不受傷
我都係咁做,好有用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞