其實點解大家放棄左deadline?

721 回覆
1018 Like 7 Dislike
Be water be humble
不分化 不割席
光復香港 時代革命
Liberate Hong Kong, the revolution of our time

和你飛萬人接機
8月9至11日 下午1時
一號客運大樓機場接機大堂

大埔遊行
8月10日
大埔頭巴士總站 -> 運頭角里投注站

港島東遊行
8月11日 下午1時30分
維多利亞公園 -> 渣華道遊樂場

深水埗遊行
8月11日 下午3時
楓樹街遊樂場 -> 深水埗運動場

8.16 學界-攬炒聯手萬人集會!國際本土戰線會師!第十攻!
一撚定要推呢個post..
Deadline?
林鄭都唔理
係呀自從721已經冇咗deadline
我覺得加班deadline會好好多
如果唔係好似盲目咁樣不斷升級
冇比到壓力對方
Push
我地要主動出擊
五大訴求,缺一不可
徹惡法
銷控罪
查警暴
非暴動
真普選

和理非‧勇武互補
Be Humble, Be Water

無大台,不分化,不譴責,不割蓆,不篤灰

光復香港,時代革命
我覺得依家政府轉守為攻,日日記招,林鄭落區等等,仲有連登近排風氣都唔係幾好,85之後,我開始有疲態,616嗰陣都係咁,嗰陣係因為覺得社會好黑暗,搞到無動力,而今次係見到好似唔對路,所以覺得攰。

所以set deadline 係件幾好嘅嘢,可以令我地拎個主導權,不過要本錢做先得,所謂本錢姐係deadline過後嘅後果,迫政府回應,例如再罷工等,建議最好係和理非活動,因為勇武85升級完,要等社會大眾吸收下,或者做啲象徵式勇武,例如再衝立法會、或者禮賓府

利申唔知點解一路無人搞禮賓府,感覺上禮賓府可有可無,不過我唔知衝完有咩後果,比個建議大家咋
五大訴求,缺一不可
徹惡法
銷控罪
查警暴
非暴動
真普選

和理非‧勇武互補

光復香港,時代革命
政府宜家就係要拖9我地
快d set返deadline攞返主動
下星期六
再唔交功課 就玩嘢
五大訴求,缺一不可
徹惡法
銷控罪
查警暴
非暴動
真普選

和理非‧勇武互補

光復香港,時代革命
請set deadline
五大訴求,缺一不可
徹惡法
銷控罪
查警暴
非暴動
真普選

和理非‧勇武互補

光復香港,時代革命
光復香港
五大訴求,缺一不可
徹惡法
銷控罪
查警暴
非暴動
真普選

和理非‧勇武互補

光復香港,時代革命
唔係唔set,宜家唔好set咁密,你知啦條deadline唔單止係畀連登仔同對家睇,仲有其他自己人都要顧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞