不要忽略林鄭呢句 你班人係垃圾

1113 回覆
6484 Like 296 Dislike
https://coconuts.co/hongkong/news/lam-again-refuses-to-engage-with-protesters-demands-warns-of-economic-tsunami/

上左coconuts

accused protesters of “destroying Hong Kong’s economy” because “they have no stake in the society which so many people have helped to build.”
lm
我係垃圾,唔消費了
華生
之前著到fresh grad見工咁
最撚無貢獻就係呢條臭西
係簡單一句:商家吸血有貢獻,基層血汗睇唔見~~~~殖入班藍絲嘅思想,同佢地講飼料
強硬到一個點咩都唔肯做解放軍唯一出路
賤婦賤嘴
收皮啦林奠
我每年交幾皮野稅俾你個垃圾政權呀
有咩資格話人垃圾呀臭閪
幾時先取消到佢冚家個英國籍呀
利申近排成日發夢
林奠做過社會福利署署長都可以講呢D嘢
唔好交稅!
屌 沈旭暉講得岩
你班官管治方式仲停留係二百年前
以為個個香港人仲係經濟生物
pish
仆你個臭街 屌你老母臭閪 林奠
佢應該係想講 I ,唔係They
大家要冷靜分析呢句個邏輯,唔好憤怒,呢槍地圖炮係為左令我地失控,梁天琦講過「不要被仇恨支配」

要理解得好啲:
佢指冇貢獻明顯係指冇經濟貢獻。因為佢覺得有經濟貢獻既人會珍惜親手建立既經濟,破壞經濟行為只有冇貢獻既人先做得出。

大家可以追問好多問題!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞