葉劉:相信示威者背後有個「隱形、非常精密嘅大佬」

795 回覆
517 Like 833 Dislike
反對修訂《逃犯條例》風波愈演愈烈,行政會議成員、新民黨主席葉劉淑儀今早(8日)於電台節目表示,雖然示威者聲稱無大台,但相信背後有個「隱形、非常精密嘅大佬」,可以善用telegram、連登討論區、AirDrop等渠道,發起連串大型示威。不過被問及誰是「大佬」,她坦言不知道,亦不知政府是否知悉。

葉劉淑儀於商台節目《在睛朗的一天出發》表示,連串示威活動背後大台,是「隱形、非常精密嘅大佬」,當政府舉行聯合記者會時,這個「大佬」又可發起民間記者會,即時有數名黑衣人現身;而且更能夠善用telegram、連登討論區、AirDrop等渠道,發起連串示威。她形容是「非常犀利嘅大佬」,不過未知身份為何,亦未知政府是否掌握其資料。
Source:HK01
推到記者 4點警察記招問點盡力阻止8.11北角斬人預告成真
https://lih.kg/1431198

人命關天
請入內push
呢班死老鬼點都唔會明個社會已經變左
透明人間
相信葉劉有brain problem
原來我識用TG連登AIRDROP就做到大佬
初步相信,有個叫白必圖嘅人...
講完唔笑嗰下勁
每個人都有大腦
希望葉劉都同自己個大腦好好溝通
的確 每個正常人都有嘅“大腦” 佢地係冇㗎
係我心入面把聲呀
有呀 我哋個個都跟個大佬 好似係叫信念呀姐姐
呢個大佬叫林鄭月娥
係人都知個位大佬係葉劉
其實佢講得無錯

大佬就係:

高登
Uwants
香討
5p
個個人都可以做大佬
big brother is watching u
根本唔了解香港
香港人係最世界最醒目民族
根本香港人既能力真係你估唔到
我識佢叫自由民主

其實佢哋班人係咪有精神病? 成班廢老係要幻想個大台出嚟然後合理化到自己嘅想像就好滿足
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞