Figure討論 (38) 抵制精品玩具

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
終於有人講
事源係6月30號生日會之前AIC出左段片,話裝多左幾個人格
一開始啲人以為係想減輕本尊CV負擔,因為7月起正式開始有配新番
本身都無乜野,AIC同AIG兩個channel都間唔中都有2號機同3號機既出現,但本尊都一定會係度
但AIG開始出事,從7月起開始俾3號機solo出片,成個7月咁多條片入面,本尊既片一隻手數得哂
之後去到連直播都係三號機,近呢個禮拜已經誇張到連AIC都見唔到本尊,就算同時出現兩個AI,都係二號同三號機
簡單啲黎講即係A8果邊空降左個新營運管理,副島雄司
而呢條撚樣剩係重視AI個皮,覺得個CV可以隨時換
好過份喎完完全全扼殺咗原cv嘅努力
自從佢搞支那版 又開分身 我就無再睇
惠心支持未來光
明顯經理公司想開分身賺大錢
本尊可能變咗真飛鳥咁
被上頭滅聲

但係本尊身份係咪已判明?
我記得前兩三個post都有講過下,不過唔知有咁既內情
我都係今日咁啱睇到原來有d咁既事,不過最近佢2個d對話片我覺得有d嘈少睇咗
定係睇多咗 大波未來光
樓上巴打條link入面有,應該都幾確認下
我搵埋個聲優把聲聽過下又幾似
最近又真係睇多咗akari
多咗d唱歌
我課咗會員 有限定生放
AI 原本幾好睇
宜家俾人過橋抽板咁
https://twitter.com/nozomi__kasuga
一個禮拜多左一萬fans
我好少睇直播,佢通常都係回twitter/cm,我又聽唔明
所以無咩影響
entum 都唔係好得去邊
聽完啲sample聲帶 99%係佢

佢講嘢嘅口吻 始於係戒唔到
我支持佢希望佢唔會被踢走啦

不過Kizuna AI咁擴展法會有反效果
佢另起爐灶相信都好多人會支持
但重新經營一個新角色 係好撚難
尤其AI積累嘅人氣唔係一時三刻做到
本尊收入同資源亦少好多
咁當然係話如果原cv比間公司迫走又做唔到嘢嘅選擇啦
真係屌7精品間垃圾
訂隻狼辛到今時今日都係冇貨
問佢完全唔撚出聲
我呢兩日會上去直接屌7佢地

支持你直接屌柒佢
未來光生父係艾蓮,佢既經歷好慘,應該會尊重CV
而且未來光計劃佢係借左成6000萬yen黎營運
佢都唔想毀之一旦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞