Figure討論 (38) 抵制精品玩具

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
難聽啲講句,你又係抵俾人拖你既
已讀不回左你成個月都仲有咁好耐性等佢,我藍剔我2個鐘內唔應機就已經會即刻打上去問
有冇總結講解下up乜
十幾分鐘懶得睇
叫你瘋狂訂奸笑野 千奇千奇唔好唔拎貨退訂
10-20 蚊嘢 土人/模型 除咗bandai
邊個youtuber
個屁股正到
我喺度諗 係咪呢條友

成個body 都好正
你自己煎蛋有幾難

你去茶餐廳食早餐會唔會對隻蛋打丁

屌 我太好人
佢話未到已經知漏單
截哂單重要有特典既野
我個陣覺得再落order追比半個月佢地差唔多啦
之前訂過兩次野都正常冇事
點估到今次會咁
早幾年仲未識要燒熱隻鑊的時候
我一打隻蛋落鑊就痴咗底
變咗一堆又碎又燶的炒蛋
煎蛋要滾油
佢都係仆街嫁啦
唔屌唔鬆化
佢有責任合理時間內交貨
無可能一千年先俾貨你
去呢啲舖真係要隨時call 消委會 海關 明光社
啱啱睇完條片,其實我覺得條友咁樣講出黎會有反效果
佢咁講埋出黎,知你要撻訂玩野既話訂價肯定會升返
咁樣自損一千殺敵八百其實無乜意思,同埋一路都講緊話抵制係直情唔去消費
你GSC啲土人點都有人接,到時俾佢賺埋你個訂價仲戇鳩
望下今日隻真骨OOO就知
條片度佢都講話500蚊以上唔好買黎俾佢賺,結果今日599都仲係一堆人衝左
啱先重想講下次實即刻出黎屌9佢地
即刻派粒膠自己 係唔會有下次
食屎啦精品
最直接既抵制方法就係零消費
同埋電話號碼有訂野record,見到一個號碼平時無乜訂開野或者少訂野,突然間訂一大堆10-20蚊既野,用腳諗都知有問題
佢狗係上黎大可以收你訂但唔同你訂,到時到候就同你講俾人CUT單無貨派退返訂俾你,到時候就做左免息貸款
真係要去消費先係姐
福440都要衝599真係無計鍾意食炒
無錯 我覺得撕單同鳩訂都係七傷拳
自己打人點知自己都傷盡全身經脈

反而重點應該係洗腦式抵制
日日講抵制 講到好似講唔該同早晨咁平常
老馮要抵制佢
咁樣佢自然無新單架啦
福440半個鐘就俾人清哂
香港人慣晒啦
國際炒賣之都
好老實講,零消費唔一定可以令到佢執
但肯撚定扯低佢生意額,將佢由業界拉佢落黎

亂訂野再撻訂的確係有機會令佢周轉不靈爆煲
但相對有風險,有機會俾佢賺返你個訂金轉頭,同埋你自己亦會蝕錢
原來琴晚有人上左一個Twitch台爆料講點樣可以玩到精品仆街連撻邊D訂可以做佢都講埋 睇黎得罪好多人https://youtu.be/k3s4J9uao9I
啱啱睇完條片,其實我覺得條友咁樣講出黎會有反效果
佢咁講埋出黎,知你要撻訂玩野既話訂價肯定會升返
咁樣自損一千殺敵八百其實無乜意思,同埋一路都講緊話抵制係直情唔去消費
你GSC啲土人點都有人接,到時俾佢賺埋你個訂價仲戇鳩
望下今日隻真骨OOO就知
條片度佢都講話500蚊以上唔好買黎俾佢賺,結果今日599都仲係一堆人衝左
無錯 我覺得撕單同鳩訂都係七傷拳
自己打人點知自己都傷盡全身經脈

反而重點應該係洗腦式抵制
日日講抵制 講到好似講唔該同早晨咁平常
老馮要抵制佢
咁樣佢自然無新單架啦
好老實講,零消費唔一定可以令到佢執
但肯撚定扯低佢生意額,將佢由業界龍頭拉佢落黎

亂訂野再撻訂的確係有機會令佢周轉不靈爆煲
但相對有風險,有機會俾佢賺返你個訂金轉頭,同埋你自己亦會蝕錢
巴打們咁夜都未訓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞