突發!!! 民間記者會新聞稿!

783 回覆
2470 Like 11 Dislike
push
如果可以嘅話
最好係main online media 傳播
始終大部人都係睇蘋果/ 立場 / on.cc / hk01 / am730 /rthk同埋now....
就算我地有咗新聞稿/片都要make sure reach 到最多人
政府記者會仲可以係電視上播
好多老一輩都仲係睇電視
所以我地要確保之後嘅新聞稿覆蓋率覆夠大
on.cc....... 政府......... 忘記佢啦。
唔一定要有人讀,出新聞稿
Send曬所有電台,電視台,報館,友方政黨
要包括CCTVB及左報
DJ同主播讀點都好過我哋雜牌軍
記得出pdf增加惡意刪改難度
雖然係要改都唔算難
但難D好過無

初頭可能唔係間間肯報,但日子耐左大件事左
就多人報
pish
On.cc果啲一定唔會傳播我地嘅野
至少我地要確保其他main online media 會....
如果唔係文宣辛辛苦苦整嘅片 reach唔夠多人
就冇咁大作用
明白
pish
初步已經 send 咗信畀唔同傳媒
推爆
推 但啲point記得要fact check
今日重點係三罷,要講好多公務員、航空業等界別參與罷工
要聚焦返三罷,同埋講返如果政府繼續唔回應,罷工唔會只得一日
希望有記者會發起人睇到:

出面有好多post 講緊有示威者屌普通途人影相,有機會嚇親人或者損害抗爭者形象。仲有最近嘅不合作運動有機會令部份非藍市民都感到反感等等。

我覺得記者會唔單只係要令我地呢邊嘅事件真相有人聽到,亦都要強調一切行動係針對政府,係政府嘅無能令我地需要用到升級手段去抗爭。

我希望記者會喺必要時要為前線嘅不禮貌事件及對市民嘅不便道歉。大家諗下點解我地睇狗嘅記者會睇到眼火爆,除咗大話連篇,就係佢地死都唔認錯。我地係抗爭者,唔係紅衛兵,有時前線係燥,或者怕有鬼,大家都明,都理解,但道個歉係可以喺公眾心中加好多形象分。唔好忘記我地要成功係需要廣大市民支持,千祈唔好行到呢步先自毀長城。

😮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞