天水圍少女想同各位手足報個平安

3972 回覆
36627 Like 117 Dislike
辛苦了
到時我要hug你到2046
威啦你屌你老母
單一回覆幾千個負皮
光復香港 時代革命
冇事就好啦
我都期待有一日可以一齊除口罩相認,一定會有呢一日㗎
加油啊絲野,無限支持你
sor, 錯手負皮
光復香港,時代革命!
加油
有些人 有些非法制服組織
一定要還
辛苦你喇
見到新聞真係好撚嬲
我地一定會幫你報仇 死黑警死全家 老婆仔女俾人姦!!!!
早已block
光復香港 時代革命!!!
嗚呀點解你地每個講野都咁sweet
我深深感受到香港人嘅愛

我有一班好好嘅戰友
今日佢地護送住我
我一直哩喺天水圍現場不起眼嘅一角
逗留左唔短嘅時間
喺各位手足為左聲援我奮戰嘅時候
我都隱藏自身喺後排同你地一齊食洋蔥放題
手足係不離不棄的

有傳聞當時我係為左救前面嘅一個女仔
推開左佢我就被防暴禁低圍捕
當時實在太混亂我都非常唔清楚sorry for can't fact check
其實我絕對唔係咩勇者烈女
只係一個有剩餘良知
又未被歲月磨蝕晒所有任性嘅平凡年輕女子
唔好俾個咁冠冕堂皇嘅光環我了
理性上我知道我喺大眾眼中係個受害者
但我不斷話俾自己知.. 我無做錯 我唔係弱者
只係無好好保護自己而令無數手足擔心嘅我
對任何光環都極度受之有愧

依加嘅我只希望所有被捕義士都早日平安無事
我都會好好休息養傷唔會再令大家擔心

最後 補上fact check

唔好意思小弟真係平時自稱講慣左

stand with you
放心
we will never forget wt they hv done to us
絲打
大家一齊努力 繼續作戰
辛苦了,休息下
記住呀!!

辛苦哂,好好休息
重要野,要推。永不離棄義士。核彈都唔割。保持謙虛,行動大膽
試著說 Hit and run + Be Humble。不要說 Be water
- 游擊戰為主,路障戰,陷阱戰,遠攻戰,3方配合游擊戰
- 與警狗保持長距離防線,防止狗突然衝擊,可以安全退後。
- 短期防守,絕不長期守。
- 如果見到警狗開始佈防,就要立即全部人轉場地,令佢地on99咁浪費時間
- 如果沒有辦法反擊畜龍或水車,不要等待畜龍或水車出現先退後。一見到佢地身影,設路障或陷阱後就立即退後。
- 絕不硬頸,不能硬碰,更不要企硬對峙。
- 不留戀任何戰線地點,要流水式打擊,打擊完就去下一個目標。
- 聽同伴意見,不被捕為主。
------------------
光復香港,時代革命
辛苦你了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞